Σχολιάζει ο Αηδόνης

 

Ο Άγγελος Τσέκερης εργαζόταν ως δημοσιογράφος στην Αυγή και το ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο. Φαίνεται ότι είχε από παλιότερα αρκετά καλή σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα λέγεται ότι βοηθούσε στη συγγραφή κάποιων ομιλιών του πρωθυπουργού.

Προσλήφθηκε ως διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα μόλις τη Δευτέρα, αντικαθιστώντας το Θοδωρή Μιχόπουλο.

Χθες, Τρίτη, κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ μια “δήλωση” του Αλέξη Τσίπρα, όχι επίσημα υπογεγραμμένη αλλά ως λόγια που “είπε ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη με τους συνεργάτες του”.

Δεν είναι όμως το θέμα μόνο αυτή η “νέα μορφή ενημέρωσης”, αλλά και το περιεχόμενο όσων μεταφέρονται. Διαβάζουμε, λοιπόν, μεταξύ άλλων:

“Μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλημμα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια ‘IOU’ αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό. Και να μη κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής.”

Όσοι έχουν, λοιπόν, διαφορετική άποψη κρύβονται πίσω από την υπογραφή του πρωθυπουργού. Βέβαια, το επιχείρημα δεν είναι καθόλου καινούριο. Μετρά ήδη πέντε χρόνια ζωής, αφού όσοι υπέγραφαν μνημόνια εγκαλούσαν στη συνέχεια ως ανεύθυνη και αδιέξοδη κάθε διαφορετική στάση, ενώ παρουσίαζαν ως θαρραλέα και υπεύθυνη τη δική τους. Όλοι έσωζαν τη χώρα…

Μας ενημερώνει ακόμα το non paper ότι κάθε εναλλακτικό σχέδιο ταυτίζεται με αυτό του Σόιμπλε! Η τακτική ταύτισης κάθε “διαφωνούντα” με τον αντίπαλο είναι και αυτή γνώριμη εδώ και δεκαετίες… Αλλά και μόλις ένα μήνα πριν, ήταν ο Άγγελος Τσέκερης που έγραφε ότι όσοι καταψηφίσουν ενδεχόμενη συμφωνία βάζουν “βούτυρο στο ψωμί του Σταύρου και του Σουλτς”! Βέβαια, τώρα ο Σταύρος (Θεοδωράκης) και ο Σουλτς είναι “φίλοι μας” και βοήθησαν για να συναφθεί η συμφωνία που “έσωσε τη χώρα”, οπότε απομένει η ταύτιση με τον Σόιμπλε…

Όσοι λοιπόν διαφωνούν θέλουν “αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ” ή να δίνουν “χαρτάκια αντί για συντάξεις”! Αυτά τα σοβαρότατα επιχειρήματα φέρεται να είπε “σε σύσκεψη με συνεργάτες του” ο πρωθυπουργός, μια μέρα μετά τον διορισμό του κ. Τσέκερη στη διεύθυνση του γραφείου Τύπου του. Να ευχηθούμε “σιδεροκέφαλος” και αναμένουμε τη συνέχεια…

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!