Ο Αλέξης Τσίπρας σε προσπάθεια δημοσκοπικής ανάκαμψης

 

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ (κεντρική ομιλία, συνέντευξη Τύπου) είχε μια διαφορετική χροιά σε σχέση με τις προηγούμενες σεπτεμβριανές του επισκέψεις. Δεδομένων των συνθηκών, δεν θα μπορούσε να διαπνέεται από την παροχολογία στην οποία επιδόθηκε στο παρελθόν ο ίδιος και οι προκάτοχοί του. Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο σημείωμα, η επίσκεψή του στη ΔΕΘ, εντάσσεται σε μια καμπάνια δημοσκοπικής ανάκαμψης, η οποία τρέχει από τις αρχές του καλοκαιριού. Είναι όμως τελικά μόνο αυτό;

Ο πρωθυπουργός κουβαλούσε στα μπαγκάζια του για τη Θεσσαλονίκη, μετά και την επίσκεψη Μακρόν, μια σειρά από λέξεις και φράσεις – κλειδιά. Δίκαιη ανάπτυξη, υγιής επιχειρηματικότητα, κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, αγροτική ανάπτυξη, λίγο από νεολαία, διαφάνεια, και φυσικά το περίφημο GRinvest. Αυτά επιστρατεύτηκαν στα πλαίσια της εφαρμοσμένης κεντροαριστερής πολιτικής στην Ελλάδα-αποικία του 21ου αιώνα.

Καθώς δυνατότητες για παροχές και επιδόματα δεν υπάρχουν ώστε να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μια αλά ΠΑΣΟΚ του ‘80 κεντροαριστερή πολιτική, επιχειρεί να εξαγοράσει ψήφους και συνειδήσεις συγκρατώντας την εκλογική του πιάτσα με ό,τι μπορεί να τρέξει από ευρωπαϊκά προγράμματα και κονδύλια. Από κοντά και οι εξαγγελίες για νέες θέσεις εργασίας-γαλέρας ως φιλοδώρημα όποιων επενδύσουν στην υπό εκποίηση Ελλάδα.

Ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με κυνικό τρόπο την προσπάθεια εξαπάτησης, βάζοντας παντού από μια παραπλανητική ταμπέλα: «Δίκαιη ανάπτυξη» το ξεπούλημα των αεροδρομίων στην Fraport και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε Γαλλογερμανούς και Σαββίδη. «Υγιής επιχειρηματικότητα» το χάρισμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς. «Αγροτική ανάπτυξη» η διάλυση της υπαίθρου. «GRinvest» η ιδιωτικοποίηση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στους Γάλλους, και πάει λέγοντας.

Ταυτόχρονα, κομπάζουν για την επίπλαστη μείωση και ανακύκλωση της ανεργίας, με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας με μισθούς-χαρτζιλίκι για οκτώ μήνες, ενώ στήνουν μια πραγματική μπίζνα, της οποίας το πλήρες μέγεθος θα φανεί στο προσεχές μέλλον, με τη χρηματοδότηση ορισμένων ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ. Η πρόβα τζενεράλε έγινε με το πάρτι των ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν για την «αντιμετώπιση του Προσφυγικού».

Με λίγα λόγια, οι σημερινοί διαχειριστές μοιράζουν τη φτώχεια και την ανέχεια, φτιάχνουν όσο μπορούν μια δική τους «πελατεία», κάνουν ότι απαλύνουν τα χαμηλά εισοδήματα, των οποίων στην πραγματικότητα η ληστεία συνεχίζεται, προκειμένου να πείσουν ότι «ο Κυριάκος είναι χειρότερος» και θα αποτελέσει καταστροφική επιλογή.

Απόλυτη υπακοή στα νεοφιλελεύθερα προτάγματα και τους «θεσμούς», σε συνδυασμό με κοινωνική ευαισθησία στα λόγια, και όλο αυτό πασπαλισμένο με μπόλικο ψέμα. Αυτή είναι η «κεντροαριστερή επιχείρηση» την οποία πιστοποιεί η εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

 

 

Ν.Γ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!