Τους λόγους που αποχωρεί από την παράταξη Δύναμη Ζωής, έδωσε με δήλωσή του, στη δημοσιότητα ο Μάκης Μαντάς που είχε εκλεγεί στην περιφέρεια Αττικής, και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, με το ψηφοδέλτιο της Ρένας Δούρου. Ο Μ. Μαντάς, που παραμένει ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος, κάνει λόγο για διαχείριση του μνημονίου, συνέχεια των προηγούμενων πολιτικών στην Περιφέρεια Αττικής και “κεντροαριστερή πολιτική”, αλλά και “απολύτως συγκεντρωτικό τρόπο λήψης των αποφάσεων” στα πλαίσια της παράταξης της πλειοψηφίας.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση:

 

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ

Μετά από ένα χρόνο συμμετοχής στην παράταξη της Δύναμης Ζωής δεν έχω πλέον καμμιάν αμφιβολία ότι αποτελεί μια δύναμη διαχείρισης του μνημονίου και συνέχειας των προηγούμενων πολιτικών στην Περιφέρεια Αττικής.

Η επικοινωνιακή διαχείριση σοβαρών ζητημάτων, η ατολμία, η έλλειψη πρωτοβουλιών – με ελάχιστες εξαιρέσεις – η ευθυγράμμιση με τη μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η κεντροαριστερή πολιτική χαρακτηρίζουν τη διοικούσα παράταξη.

Σημαντικά, αλλά όχι μοναδικά παραδείγματα, είναι η αιφνιδιαστική μεταφορά των αποθεματικών της Περιφέρειας στην Τράπεζα της Ελλάδος για την εξυπηρέτηση χρεολυσίων προς το ΔΝΤ, αλλά και το πρόσφατο “σχέδιο” διαχείρισης αποβλήτων που, ενώ ξεκινάει με εξαιρετικούς στόχους, τους υποσκάπτει διατηρώντας τα βασικότερα στοιχεία της παθογένειας του παλιού συστήματος (συγκεντρωτικό μοντέλο τελικής διαχείρισης, διατήρηση και ενδυνάμωση του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης της Φυλής, αναβολή επ’ αόριστον του κλεισίματος του ΧΥΤΑ Φυλής, διατήρηση φαύλου και αναποτελεσματικού καθεστώτος της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης).

Η εσωτερική λειτουργία της παράταξης χαρακτηρίστηκε από έναν απολύτως συγκεντρωτικό τρόπο λήψης των αποφάσεων (κατά τα πρότυπα των προηγούμενων διοικήσεων αλλά και του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ) ασύμβατο με τις αρχές της αριστεράς.

Η πολιτική και ο χαρακτήρας της Δύναμης Ζωής και της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, δε μου αφήνουν άλλη επιλογή από την αποχώρηση μου από την παράταξη και την παραίτηση από όλες τις αρμοδιότητες και θέσεις που έχω διοριστεί. Παραμένω ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος και με την ιδιότητά μου αυτή θα προσπαθήσω να συμβάλλω σε μια διαφορετική πορεία της Περιφέρειας Αττικής προς όφελος του λαού της.

14/10/2015

Μάκης Μαντάς
Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής
Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά

 

Σημείωση του Δρόμου: Εκτενέστερη αναφορά στο θέμα, αλλά και σε επιμέρους πλευρές, όπως οι αποφάσεις για τη διαχείριση απορριμάτων, θα υπάρχει στο φύλλο του Δρόμου της Αριστεράς που κυκλοφορεί το Σάββατο 17/10.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!