Η υποβάθμιση της Υγείας έφερε ακόμα μια δομή κοινωνικής αλληλεγγύης

Η καταστρεπτική πολιτική του μνημονίου και της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, οδηγεί τον κοινωνικό ιστό της χώρας στο γκρεμό και τους πολίτες σε αδιέξοδα. Οι παροχές στην Υγεία έχουν περικοπεί και ο λαός με τον κουτσουρεμένο μισθό του ή την σύνταξη του πρέπει να καλύψει ο ίδιος τα έξοδα για τα φάρμακα, για τις επισκέψεις στο γιατρό, για τις διάφορες εξετάσεις, ελπίζοντας βέβαια ότι κάποια στιγμή θα του επιστραφούν με την μορφή δαπάνης και όχι όλα.
Γι’ αυτό τον λόγο ενεργοί πολίτες της Δράμας, έχοντας την εμπειρία από το κίνημα των πλατειών του προηγούμενου χρόνου, συναντήθηκαν και οργανώθηκαν με την μορφή συνέλευσης, με σκοπό τη δράση, ώστε να κινητοποιήσουν και να προσφέρουν την αλληλεγγύη τους στο κόσμο. Μια από τις δράσεις τους ήταν και η δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου–Φαρμακείου τον Φεβρουάριο του 2012, με την εθελοντική συμμετοχή γιατρών από το νοσοκομείο της Δράμας, αλλά και εξωτερικούς γιατρούς, ώστε να παρέχει περίθαλψη στους ανασφάλιστους πολίτες. Σε μία περιοχή με μεγάλη ανεργία και ανέχεια, όλο και πιο πολύς κόσμος έρχεται σε αποκλεισμό από τις ανύπαρκτες παροχές Υγείας καθώς το κράτος αποσύρεται από αυτές. Η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου–Φαρμακείου βασίζεται στις αρχές της αλληλεγγύης, της ισότητας μεταξύ των μελών και του εθελοντισμού. Κάθε μέρα, κόσμος καταφθάνει στο Εργατικό Κέντρο Δράμας, όπου στεγάζεται το ΚΙΦΑ. ώστε να προσφέρει φάρμακα που δεν έχουν λήξει με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει κάποιος συμπολίτης τους.

Συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης
Την Πέμπτη14 Ιουνίου 2012 θα πραγματοποιηθεί συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης του Κοινωνικού Ιατρείου- Φαρμακείου Δράμας. Με την συμμετοχή διαφόρων καλλιτεχνών, οι οποίοι προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να τραγουδήσουν για ένα τέτοιο σκοπό. Από την άλλη πλευρά, η προσφορά της κοινωνίας της Δράμας για την πραγματοποίηση της συναυλίας ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Καθημερινά κόσμος προσφέρεται να βοηθήσει για την διεξαγωγή της εκδήλωσης. Η συμμετοχή στις συνελεύσεις για την διεξαγωγή της συναυλίας αυξάνεται κάθε φορά που πραγματοποιείται. Όλα δείχνουν πως ο κόσμος δεν έχει ξεχάσει την προσφορά του και την αλληλεγγύη του, για ένα τέτοιο σκοπό, όπως το θέμα της Υγείας. Βλέποντας καθημερινά ο τομέας της Υγείας να υποβαθμίζεται, όλο και πιο πολύ, η κοινωνία της Δράμας έχει στηρίξει και αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία. Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο έχει αρχίσει να ριζώνει στην συνείδηση του κόσμου και αυτό φαίνεται από την καθημερινή προσέλευσή του, που πια δεν τον χωράει στην προσωρινή στέγη του, που είναι στο Εργατικό Κέντρο Δράμας.
Όσον αφορά τα της συναυλίας, οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι: ο Δημήτρης Αποστολάκης απο τους Χαΐνηδες, ο Θοδωρής Κοτονιάς από τα Μακρινά Ξαδέρφια, ο Dasho Kurti στο ακορντεόν, η Μαίρη Δούτση στο τραγούδι, ο Βασίλης Προδρόμου στην κιθάρα και στο τραγούδι και διάφοροι άλλοι μουσικοί. Η συναυλία ξεκινάει στις 20:30 στον ανοιχτό χώρο της Αγίας Βαρβάρας της Δράμας.

Αγγέλα Ζιαγάκη, Νίκος Αϊνατζόγλου

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!