Διάφορα
Πέμπτη 9/1
Δεύτερη στη σειρά εκδήλωση του κύκλου Ποιητές στη σκιά αφιερωμένη στη Μελισάνθη. Με την επιμέλεια του ποιητή Γιώργου Μπλάνα. Παρουσιάζουν οι ποιήτριες Αγγελική Κορρέ και Εσμεράλδα Γκέκα. Στις 20:30 στο Bιβλιοπωλείο art bar Ποιήματα & Εγκλήματα Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι.

Μουσική
Πέμπτη 9/1
Ο θίασος που παρουσιάζει κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Studio Μαυρομιχάλη, το έργο της Λείας Βιτάλη, Ζεϊμπέκικο, μεταφέρει το μουσικό κομμάτι της παράστασης, σε μια βραδιά γεμάτη ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια. Οι ηθοποιοί Γιώργος Νινιός, Στέλλα Κρούσκα, Μαρία Κατσούλη, και Φώτης Μακρής, μαζί με τους μουσικούς, Θοδωρή Ζέη στο μπουζούκι, Σπύρο Κουτρουμάνη στη κιθάρα και Μιχάλη Ουζούνη στο ακορντεόν, για μια και μόνο μουσική βραδιά Στις 22:30, στο Bιβλιοπωλείο art bar Ποιήματα & Εγκλήματα Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι.

Θέατρο
Κυριακή 5/1
Ανανεωμένη συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, η μουσικοθεατρική παράσταση Passport project. Ο μετανάστης και το αναγκαστικό βίαιο ταξίδι του, γίνεται η αφορμή για να παρακολουθήσουμε μέσα από το λόγο και τη μουσική – με διασκευασμένα τραγούδια, σύγχρονα, δημοτικά και ethnic, το ταξίδι του καθενός από μας, γιατί όλοι είμαστε εν δυνάμει μετανάστες… Από τον Κούρδο και τον Αφρικανό μέχρι τον Μικρασιάτη του ’22 και τον Έλληνα που ξενιτεύεται πάλι σήμερα. Ένα ηλεκτρικό μπάσο και μια φωνή αφηγούνται το ταξίδι του, εν τέλει το ταξίδι όλων μας. Κάθε Κυριακή μέχρι 16/2 στις 21:00 στο Ζp87, Ζωοδόχου Πηγής 87, Εξάρχεια.

Εκθέσεις
Μέχρι Τρίτη 7/1
Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία παρουσιάζει την ομαδική έκθεση 20 μελών της, με τίτλο 20+ δρόμοι για το γυμνό. Μέσα από 20 διαφορετικά βλέμματα και τεχνοτροπίες, είκοσι φωτογράφοι εξερευνούν το νόημα του γυμνού σώματος στην εποχή μας και την σημασία του γυμνού σώματος για τον καθέναν ξεχωριστά. Ώρες λειτ: Τρ.-Σαββ. 18:00-21:00. Στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία, Γυθείου 12, Αμπελόκηποι.

Μέχρι Παρασκευή 31/1
Γιάννης Ψυχοπαίδης: Το κόκκινο και το μαύρο-Χαρακτική 1963-2013: Χαρακτικά έργα του καλλιτέχνη εμπνευσμένα από την καθημερινότητα και την πολιτική κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών. Όπως ο ίδιος αναφέρει στον κατάλογο της έκθεσης: «Κυπριακό, διαδηλώσεις για την Παιδεία, Ιουλιανά, ανέκδοτα βήματα στο βασίλειο της νεανικής μας ελευθερίας και των νεανικών μας ψευδαισθήσεων. Και μέσα σ’ αυτή τη μαχητική κινητικότητα, αυτά που ζούσαμε το πρωί τα ζωγραφίζαμε το βράδυ…». Ώρες λειτ.: Τρ.-Παρ. 10:00-14:00, Τετ. & Παρ. 18:00-20:00, Σαβ. 12:00-14:00 Στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, Μέγαρο Εϋνάρδου, Αγ. Κωνσταντίνου 20, δίπλα στο Εθνικό Θέατρο.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!