χρέη τυμβωρύχου εκτελεί ο ιοβόλος

Μνημονιακές και αντιμνημονιακές κορόνες, δίκαιη ή άδικη (αλλά πάντως) εφαρμογή της συμφωνίας με τους δανειστές, ευρώ ή δραχμή, παλιό και νέο, είναι τα θέματα που παίζουν στη ρητορική των προεκλογικών ημερών. Στην πραγματικότητα, το έργο που έχουν μπροστά τους όλοι οι πρωταγωνιστές των προεκλογικών αντιπαραθέσεων είναι πολύ εύκολο. Είτε θα υποστηρίζουν (με κάθε δυνατή παραλλαγή) τη μνημονιακή πορεία είτε θα κάνουν ανέξοδη αντιπολίτευση. Και πάντως, από ό,τι φαίνεται μέχρι τώρα, χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν ελπίδα για μια λυτρωτική πορεία για τη χώρα.

Τις προηγούμενες ημέρες διακινήθηκε στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία η πιο πρόσφατη συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη που έδωσε στην Αναστασία Βούλγαρη και στο theodorakism.blogspot.gr. «Η Ελλάδα ούτως ή άλλως θα καταστραφεί» λέει ο Μίκης. Ας παρακολουθήσουμε τη σκέψη του.

«Οποιοδήποτε κόμμα και αν κερδίσει τις εκλογές δεν έχει άλλη επιλογή, δεν μπορεί να εφαρμόσει το δικό του πρόγραμμα, είναι αναγκασμένο να εφαρμόσει το Τρίτο Μνημόνιο. Σε περίπτωση που ένα κόμμα που παραμένει ριζικά αντίθετο προς τα Μνημόνια, όπως το ΚΚΕ, κερδίσει τις εκλογές και γίνει κυβέρνηση, τότε είτε θα εφαρμόσει το Τρίτο Μνημόνιο είτε θα πρέπει να πει ΟΧΙ στην Ευρώπη με όλες τις συνέπειες που θα προκαλέσει αυτή η άρνηση. Θα λέγαμε ότι είναι υποχρεωμένο να μας οδηγήσει σε μετωπική σύγκρουση με τους πιστωτές. Με άλλα λόγια να κάνει μια αληθινή Επανάσταση. Και επειδή κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι όλα τα κόμματα παλεύουν με στόχο να γίνουν κυβέρνηση εφαρμογής του Τρίτου Μνημονίου. Δηλαδή πρόκειται για μια περίπτωση πρωτοφανή στην παγκόσμια ιστορία.

» … Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντί να αναλάβει την ευθύνη και το κόστος της δικής της επιλογής, αποφασίζει να κάνει εκλογές. Άραγε γιατί; Μα γιατί όταν συνειδητοποίησε τα μεγέθη και τις συνέπειες της δικής της πολιτικής, όπως σωστά ειπώθηκε, δραπέτευσε από το χρέος και τις ευθύνες που η ίδια επέλεξε. Δηλαδή η επιλογή των εκλογών δείχνει δειλία και οδηγεί σε εθνική σχιζοφρένεια. Γιατί πράγματι δεν είναι σχιζοφρένεια να έρθει η Ν.Δ. πρώτη κάνοντας κυβέρνηση με διάφορες συνεργασίες και ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει Αξιωματική Αντιπολίτευση και να στηλιτεύει το Τρίτο Μνημόνιο, που θα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει η κυβέρνηση Μεϊμαράκη και που όμως εκείνος υπέγραψε;

» … Η Ελλάδα ούτως ή άλλως θα καταστραφεί. Αυτή είναι η επιδίωξη των ξένων επικυρωμένη, δυστυχώς, από τις λαθεμένες επιλογές του ίδιου του ελληνικού λαού. Και των εκλεκτών του, που ανέλαβαν το τελικό χτύπημα».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!