Του Γιώργου Θεοδωρόπουλου.

Οι φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές είναι οι πρώτες που γίνονται ενώ έχουμε υποστεί τις βαριές συνέπειες του Μνημονίου και της τρόικας. Η κυβέρνηση της σοσιαλιστικής βαρβαρότητας, η πλέον επικίνδυνη για τη χώρα και για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, εκμεταλλευόμενη την κατάργηση του Συντάγματος από τις προσταγές του ΔΝΤ, ετοιμάζεται να ξεπουλήσει την περιουσία του ελληνικού λαού, τον πλούτο που παρήγαγαν οι γενιές μετά τον πόλεμο.

Υπάρχουν πλευρές της οργανωμένης και ανένταχτης Αριστεράς που αναφέρονται στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες δεν έχουν αντιληφθεί την ιστορικότητα της συγκυρίας και, ενόψει των πολύ σημαντικών επερχόμενων εκλογών, προβληματίζονται για την ψήφο τους.

Η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ περνάνε πολύ δύσκολες στιγμές. Έχουν να αναμετρηθούν με τεράστιες ευθύνες και παράλληλα έχουν σημαντικές ανεπάρκειες, αδυναμίες και μαστίζονται από μικρότητες και εμφύλιους. Ενώ η συγκυρία απαιτεί καθαρή πολιτική γραμμή, που να καθοδηγήσει την κοινωνία και ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, η Αριστερά είναι μακράν αυτής της ανάγκης.
Στην προεκλογική παρέμβαση δεν αρκεί να διαπιστώνεις τις συνέπειες του Μνημονίου και του «Καλλικράτη». Η κοινωνία γνωρίζει καλύτερα από την Αριστερά το μέγεθος της ανεργίας, της φτώχειας, της ακρίβειας, γιατί τα βιώνει στο πετσί της. Το ζητούμενο, το εναγώνιο ερώτημα που τίθεται είναι: Ποια είναι η πρόταση της Αριστεράς; Σε αυτό θέλει απάντηση ο κόσμος, και δυστυχώς η Αριστερά δεν μπορεί να απαντήσει. Ως γνωστόν, η μία εκδοχή της παραπέμπει στη «Δευτέρα Παρουσία», ενώ οι άλλες ερίζουν αν θα πάμε σε «παύση πληρωμών», «αναδιαπραγμάτευση του χρέους» κ.λπ.
Όσοι σύντροφοι και φίλοι σκέφτονται την αποχή ή την «τιμωρία» των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούν τα πράγματα σε μεγαλύτερο αδιέξοδο.
Έχουμε ανάγκη από ένα πλατύ χαμόγελο ή έστω και ένα μειδίαμα για την επομένη των εκλογών. Το μετεκλογικό τοπίο θα είναι δύσκολο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δυσκολία βρίσκεται στο εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αδράξει την ευκαιρία να εκφράσει και να δώσει διέξοδο στη δεδομένη οργή και αγανάκτηση της κοινωνίας. Δεν αρκεί η εκδοχή του συνθήματος του ΚΚΕ «Η αγανάκτηση να γίνει δύναμη». Χρειάζονται απαντήσεις και σχέδιο. Αλλιώς, η αγανάκτηση και η οργή θα εκτονωθούν χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Να εργαστούμε στον προεκλογικό χρόνο για ένα ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας, στο βαρύ (πρώτο) χειμώνα του ΔΝΤ που έρχεται.
Η Αριστερά πρέπει να καταγραφεί με θετικό τρόπο στις εκλογές, γιατί χρειαζόμαστε αισιοδοξία, δύναμη και αυτοπεποίθηση, ώστε να οικοδομήσουμε –όσες διαφορές κι αν έχουμε– το μέτωπο αντίστασης που είναι αναγκαίο για να νικήσουμε στον τροϊκανικό πόλεμο.

Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα – Μπορούμε να τους σταματήσουμε

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!