Σήμερα τους γείτονες – αύριο εμάς!

Το κίνημα «Stop στους Πλειστηριασμούς» κατάφερε μία νέα νίκη την περασμένη Τετάρτη, σταματώντας δύο πλειστηριασμούς σπιτιών στη Νέα Φιλαδέλφεια και κάνοντας πράξη το σύνθημα «κανένας μόνος του στην κρίση». Συγκεκριμένα, η Alpha Bank «έβγαζε» στο σφυρί του Ειρηνοδικείου Νέας Ιωνίας δύο κατοικίες. Η Κίνηση απηύθυνε κατεπείγον κάλεσμα σε συμμετέχοντες στο κίνημα, σε συλλογικότητες αλλά και σε απλούς πολίτες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς στον τόπο της δημοπρασίας. Διαμαρτυρόμενοι και φωνάζοντας συνθήματα όπως «κανένας μόνος του στην κρίση», «σήμερα τους γείτονες, αύριο εμάς» οι αλληλέγγυοι συμπολίτες κατάφεραν τελικά να αποτρέψουν -σε πρώτη τουλάχιστον φάση- την αρπαγή των δύο σπιτιών.

 

Ο «δημοκράτης» κύριος Μπουτάρης…

Τα ΜΑΤ κάλεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, για να… συνοδεύσουν τους ελεγκτές-επιθεωρητές στο δήμο του που πραγματοποιούν τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων. Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία έχει προκηρύξει απεργία-αποχή των εργαζομένων από κάθε εργασία που αφορά στον επανέλεγχο των συμβάσεων, «ο “δημοκράτης” κ. Μπουτάρης εμφανίζεται βασιλικότερος του βασιλέως και υπερβαίνει ακόμη και τη συγκυβέρνηση στον αυταρχισμό και στην επίδειξη… πυγμής για την επιβολή μέτρων υπαγορευμένων από την τρόικα με σκοπό να οδηγηθούν στην ανεργία μερικές χιλιάδες ακόμη εργαζόμενοι». Είναι πεπεισμένοι ότι ο δήμαρχός τους «παραμένει συντεταγμένος στην πολιτική της συγκυβέρνησης και του Φούχτελ, που στόχο έχει, ταυτόχρονα με την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την εκχώρηση των υπηρεσιών του δήμου στα μεγάλα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα», και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν στο πέρασμα της μνημονιακής θηλιάς στο λαιμό τους.

 

Εκπαιδεύοντας παμφάγους

Πλησιάζει ως φαίνεται η στιγμή να εξοικειωθούμε και με το απεχθές στη… διατροφή μας. Σαν μια μεθοδική υλοποίηση ενός «αξιώματος» που φοριέται πολύ τον τελευταίο καιρό, ότι τελικά το χάσμα των κοινωνικών τάξεων δεν εκδηλώνεται παρά ως πρόσβαση στο ντελικατέσεν, πραγματοποιείται μια παγκόσμια εκστρατεία «για την καταπολέμηση της σπατάλης των τροφίμων» ώστε να πειστούν τα κοινωνικά στρώματα που έχουν πληγεί από την ασυγκράτητη επέλαση του νεοφιλελευθερισμού ότι μπορούν να καταναλώνουν αυτά που είναι για… πέταμα! Έτσι, περίπου 5.000 «τυχεροί» Θεσσαλονικείς θα κληθούν την επόμενη Κυριακή μπροστά στον Λευκό Πύργο να «καταβροχθίσουν» ό,τι απορρίπτουν οι παραγωγοί από τα χωράφια τους, δύσμορφα λαχανικά και φρούτα… πέμπτης διαλογής, τα οποία έχουν αναλάβει μάλιστα να περισυλλέξουν 150 εθελοντές!

Το γεύμα θα ετοιμαστεί από την Ένωση Αρχιμαγείρων Θεσσαλονίκης και όποια ποσότητα τροφίμων δεν καταναλωθεί στην εκδήλωση -σαν να λέμε τα αποφάγια των αποφαγιών- θα διατεθεί σε κοινωφελή ιδρύματα μέσω του «ΜΠΟΡΟΥΜΕ».
Και για να μη λησμονούν οι… ευεργετημένοι: το… γεύμα διοργανώνεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας για την καταπολέμηση της σπατάλης των τροφίμων «Feeding the 5000», από την περιβαλλοντική οργάνωση Feedback και τη «Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», το WWF Ελλάς, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Βρετανικό Συμβούλιο και με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης…

Να δεις που κάποτε, θα… ευθυνόμαστε οι αναξιοπαθούντες πτωχευμένοι ανά τον κόσμο που δεν μπορούμε να καλύψουμε τις διατροφικές μας ανάγκες. Θα ευθυνόμαστε διότι δεν μάθαμε από όλους αυτούς τους «ευεργέτες» μας να καταναλώνουμε τα «σαρακοφαγωμένα» μαρούλια και ό,τι άλλο θα κατέληγε φυσιολογικά μόνο σε γαβάθες γουρουνιών…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!