Μήνυμα προς την κοινωνία και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Του Μάριου Διονέλλη

 

Αυστηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αναταραχή που δημιούργησε η παρουσία της Βαγγελιώς Σχοιναράκη στη συνδιάσκεψη του κόμματος και στην ομιλία Τσίπρα, πριν από δύο εβδομάδες. Η πρώην νομάρχης Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα έμμισθη σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, είχε προκαλέσει αναστάτωση με την παρουσία της στην πρώτη σειρά των καθισμάτων κατά την ομιλία Τσίπρα, προκαλώντας δυσαρέσκεια στα στελέχη και τον απλό κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και απορίες για το ποιος την είχε καλέσει και κυρίως με ποια ιδιότητα…

Τον θόρυβο που ακολούθησε περί… ανοιγμάτων του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο του τοπικού ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να «μαζέψει» ο γραμματέας της Κ.Ε. Δημήτρης Βίτσας, που βρέθηκε γι’ αυτό το λόγο ξανά στο Ηράκλειο, μία εβδομάδα μετά τη συνδιάσκεψη. Η συνεδρίαση της Νομαρχιακής έγινε σε βαρύ κλίμα καθώς είχαν διαρρεύσει φήμες ακόμα και για παραίτηση του γραμματέα Γ. Παυλιδάκη ή και άλλων στελεχών, αν δεν τηρούνταν σαφείς αποστάσεις από την πρώην νομάρχη και άλλα τέτοιου είδους στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Το κλίμα, μάλιστα, γινόταν όλο και πιο βαρύ, ειδικά μετά τη δήλωση της κ. Σχοιναράκη σε τοπικό κανάλι, ότι στη συνδιάσκεψη είχε κληθεί από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και την ευχαρίστησε κατόπιν για την παρουσία της (όπως ισχυρίστηκε η ίδια).

Τελικά, η ανακοίνωση της Nομαρχιακής Eπιτροπής Ηρακλείου έκλεισε οριστικά την πόρτα στην πρώην νομάρχη, αναφέροντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να αποτελέσει την “κολυμβήθρα του Σιλωάμ” για κανέναν από εκείνους που έως σήμερα υπηρέτησαν από διάφορες θέσεις το πολιτικό κατεστημένο που οδήγησε την κοινωνία μας στη σημερινή κατάντια και δεν προτίθεται να δώσει στέγη σε αποτυχημένους στη συνείδηση του κόσμου πολιτικούς…».

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση προκάλεσε μάλλον το θυμό της πρώην πρωθυπουργικής συμβούλου που σε δική της γραπτή δήλωση ανταπαντά πως στη συνδιάσκεψη βρέθηκε μετά από πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς να διευκρινίζει από ποιον ακριβώς) ενώ επιτίθεται στα μέλη της Ν.Ε. λέγοντας πως δεν σεβάστηκαν την παρουσία της στην εκδήλωση και καταλήγει:

«Από πού προκύπτει ότι αναζητώ θέση στο ψηφοδέλτιό σας; Από πού προκύπτει ότι ανήκω στους γυρολόγους της πολιτικής και τους θεσιθήρες που αναζητούν στέγη, άλλοτε δεξιά και άλλοτε αριστερά; Η πορεία μου, όντως, έχει καταγραφεί στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας στα 11 χρόνια της παρουσίας μου στη Βουλή και στη Νομαρχία και δεν χρειάζομαι την αξιολόγησή σας. Μήπως έχετε μπερδευτεί με τους χαμαιλέοντες της πολιτικής που συνωστίζονται, τελευταία, στους διαδρόμους του κόμματός σας;».

Τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, εκτιμούν πως η εξέλιξη των γεγονότων και η σθεναρή στάση των μελών της Νομαρχιακής έστειλε ένα σαφές μήνυμα τόσο προς την κοινωνία όσο και προ τα ανώτερα κλιμάκια του κόμματος για το περίφημο θέμα των «διευρύνσεων».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!