Αρνήθηκε τη μετάταξή του στην Κύπρο και τον απειλούν με στρατοδικείο! Αυτός είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζονται οι Έλληνες στρατιώτες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο κατώφλι του 2010.

Όπως καταγγέλλει το Δίκτυο Αλληλεγγύης Στρατευμένων «Σπάρτακος», ένας νεοσύλλεκτος στρατιώτης (Δ’ ΕΣΣΟ 2010) ενώ είχε δηλώσει την άρνησή του για μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ, για τυπικούς και εκπαιδευτικούς λόγους, το ΓΕΣ, ποδοπατώντας τη νομοθεσία, αλλά και το δικαίωμα της άρνησης στη παράνομη μετάθεση στη Κύπρο, έστειλε φύλλο πορείας στο νεοσύλλεκτο με προορισμό την Κύπρο.
Προσπαθώντας ο ίδιος ο στρατιώτης και η οικογένειά του να βρουν το δίκιο τους, ήρθαν αρχικά σε επικοινωνία με το διοικητή στο Μεγάλο Πεύκο (όπου και έκανε τη βασική εκπαίδευση ο νεοσύλλεκτος) ο οποίος, αν και αναρμόδιος για τη μετάθεσή του, παραδέχτηκε πως ο φαντάρος έχει δίκιο στην άρνησή του να μετατεθεί στη Κύπρο και τους παρέπεμψε στο ΓΕΣ.
Και εδώ αρχίζει το θέατρο του παραλόγου, όπως μας ενημερώνει το δίκτυο Σπάρτακος: «Όταν οι γονείς, πιεσμένοι από την ανευθυνότητα και την αυθαιρεσία και γεμάτοι αγωνία για το παιδί τους στρέφονται στο ΓΕΣ, αντιμετωπίζονται εχθρικά από τις υπηρεσίες του Πενταγώνου, καθώς οι αρμόδιοι δεν δέχονται να συναντήσουν πολίτες. Οι γονείς, αφού βίωσαν αυτή την εξευτελιστική συμπεριφορά στην πύλη του Πενταγώνου, κατόρθωσαν τελικά να τις διαβούν και να συναντήσουν τον ταγματάρχη Κακαβούρα.
Πραγματικά εκπλήσσει ο τρόπος και τα λεγόμενα του αξιωματικού. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός προσπάθησε να εμπαίξει τους γονείς, να τους εκθέσει τα προτερήματα της μετάθεσης στην Κύπρο και να δηλώσει ότι «και η Κύπρος είναι Ελλάδα»!
Όταν οι ενστάσεις των γονιών δεν κάμφθηκαν, ο ταγματάρχης δήλωσε ότι αν ο φαντάρος συνεχίσει να μην αποδέχεται τη μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ «θα σταλεί σε στρατοδικείο για Ανυπακοή σε Διαταγή»!
Όταν οι γονείς τόνισαν την αποφασιστικότητα του φαντάρου και δήλωσαν ότι οι απειλές του ταγματάρχη είναι μετέωρες, καθώς ο στρατιώτης Υποχρεούται να μην υπακούσει σε Παράνομη Διαταγή και τέτοια είναι η διαταγή Υποχρεωτικής Μετάθεσης στην Κύπρο, αναδιπλώθηκε και δήλωσε «Δε θα φτάσουμε και εκεί»!
Επισημαίνουμε ότι οι προγραμματισμένες μεταθέσεις για ΕΛΔΥΚ ματαιώθηκαν εξαιτίας της πανεργατικής απεργίας, ενώ ο συγκεκριμένος στρατιώτης αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και πρέπει να κάνει σοβαρές εξετάσεις. Καλούμε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλο και τον αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο να παρέμβουν ώστε, αφενός να αντιμετωπιστεί το ζήτημα που έχει προκύψει ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα του φαντάρου, αφετέρου να αντιμετωπίσουν την αυθαιρεσία των αξιωματικών που φέρονται απαξιωτικά, προσβλητικά σε στρατιώτες και γονείς. Βεβαίως, το ερώτημα παραμένει: Από πού και ως πού αξιωματικός μπορεί να απειλεί;», καταλήγει στην ανακοίνωσή το Δίκτυο Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

Λ.Σ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!