Με λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του σ. Χρίστου Μπίστη. Από νέος στις γραμμές του επαναστατικού κινήματος και της πάλης της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, συνδεδεμένος με τις ζωντανές και μαχητικές εκφράσεις του αντιδικτατορικού και μεταπολιτευτικού κινήματος, μέσα στα πισωγυρίσματα και τις κατολισθήσεις του χώρου αυτού, παρέμεινε σταθερός και όρθιος ως το τέλος της ζωής του, παλεύοντας ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Αποτελεί μία από τις λίγες εξαιρέσεις ανθρώπων μιας παλιάς πολιτικοποίησης που κέρδισαν το σεβασμό με την απλή και σταθερή παρουσία του σε όλα τα χρόνια της διάλυσης και της αποσύνθεσης του κομμουνιστικού κινήματος και μέχρι σήμερα.

Η συντακτική επιτροπή του «Δρόμου» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους συγγενείς, τους οικείους και φυσικά στους συντρόφους του.

 

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του ΕΚΚΕ:

«Έφυγε» αιφνίδια, σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2016, στις 4.05 μ.μ. και σε ηλικία 77 ετών, μετά από μακροχρόνια μάχη με τη νεφρική και πνευμονική ανεπάρκεια, ο σύντροφος Χρίστος Μπίστης, ιστορικό στέλεχος της επαναστατικής κομμουνιστικής Αριστεράς και αγωνιστής του αντιδικτατορικού κινήματος, γ.γ. της Κ.Ε. του Ε.Κ.Κ.Ε. και ενεργό μέλος της Κ.Σ.Ε. της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. μέχρι την τελευταία του πνοή.
Η πολιτική κηδεία του Χρίστου Μπίστη θα γίνει τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη στις 3 μμ στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

Η ΚΕ του ΕΚΚΕ
Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!