Η Δημοτική Κίνηση Κόντρα στον Καιρό, συμπληρώνοντας 8 χρόνια συνεχούς και μαχητικής παρουσίας στα δημοτικά δρώμενα του Αμαρουσίου διεκδικεί ξανά την ψήφο του Μαρουσιώτικου λαού. Και αυτό προτείνοντας ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο, από αυτό που πανομοιότυπα εφάρμοσαν την τελευταία εικοσαετία οι δημοτικές αρχές της πόλης και οι κυβερνήσεις με αποτέλεσμα τη σημερινή υποβάθμιση και υπερχρέωση της πόλης. Όραμά του συνδυασμού είναι μια πόλη βιώσιμη, πράσινη, λειτουργική, φιλική στον άνθρωπο, με οικονομική δραστηριότητα που θα επιστρέφει τον πλούτο στους δημότες.

Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που έρχονται, θα διεξαχθούν σε μια περίοδο που η χώρα μας έχει μπει στην επιτήρηση της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Στην τοπική αυτοδιοίκηση μετά την ψήφιση του «Καλλικράτη», ανοίγουν οι πόρτες για τον πολιτικό έλεγχο και την επιτήρησή της από την κεντρική διοίκηση, διατηρείται το δημαρχοκεντρικό σύστημα, δίνεται η δυνατότητα ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών παροχών σε συνδυασμό με την περικοπή ανθρώπινου δυναμικού και οικονομικών πόρων

Η Δημοτική Κίνηση Κόντρα στον Καιρό αγωνίζεται για την απόκρουση των συνεπειών των πολιτικών αυτών και την ανατροπή τους. Θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που υπάρχουν, ώστε ο δήμος να είναι πρωτοπόρος στον αγώνα αυτόν, πλάι στους δημότες. Στην τετραετία που πέρασε η διοίκηση Πατούλη διέψευσε οικτρά ακόμα και όσους πίστεψαν πως θα μπορούσε, ίσως, να αποτελέσει την εναλλακτική λύση στο προηγούμενο καθεστώς Τζανίκου της ρουσφετολογίας, της διαπλοκής και των εκβιασμών των εργαζομένων.
Η μείζων αντιπολίτευση, που διοικούσε το Δήμο στο παρελθόν, ήταν πρακτικά απούσα επί τρία χρόνια. Δεν υπέβαλε συγκεκριμένες προτάσεις ούτε συνέβαλε αποτελεσματικά στις διεκδικήσεις των πολιτών.
Η Δημοτική Κίνηση Κόντρα στον Καιρό οραματίζεται μια δημοτική αρχή με σταθερό προσανατολισμό στα λαϊκά συμφέροντα και αποφασισμένη να συγκρουστεί με τις λογικές «Καλλικράτη», «επιτηρητών», με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα μεγαλοκατασκευαστών και εμπόρων γης. Που δεν θα αποδέχεται την πολιτική της παράδοσης στο ΔΝΤ, στην ΕΚΤ, στην Ε.Ε. και το μνημόνιο. Που λειτουργεί με διαφάνεια, ανιδιοτέλεια, δημοκρατική και κοινωνική ευαισθησία. Που προωθεί τη θεσμοθετημένη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων.
Που στηρίζει τις συλλογικότητες της πόλης ανοιχτά στον αγώνα τους για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητας της ζωής, χωρίς υστερόβουλους καιροσκοπισμούς. Που σέβεται τους εργαζόμενους στο Δήμο, δεν τους απολύει για λόγους δήθεν οικονομικούς (για να προσλάβει αμέσως άλλους με συμβάσεις περιορισμένου χρόνου), δεν τους τρομοκρατεί, δεν τους εμπαίζει, αλλά αντίθετα τους θεωρεί στηρίγματα και συνεργάτες για την υλοποίηση της πολιτικής της. Που σέβεται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στο Δήμο, τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, ενθαρρύνει τις πρωτοβουλίες τους με παράλληλη καλλιέργεια του αισθήματος της ευθύνης τους απέναντι στους πολίτες. Που δεν σπαταλά τους πόρους της πόλης σε ρουσφέτια, δημόσιες σχέσεις, προβολή του Δημάρχου και έργα βιτρίνας. Που απορρίπτει κάθε ιδέα παράδοσης των αναγκών της κοινωνίας στην αδηφάγο αγορά.
Που θα αγωνιστεί για απαλοιφή μέρους του συνολικού τραπεζικού χρέους των 140 εκατομμυρίων ευρώ, διεκδικώντας αυτά που χρωστά το κράτος εδώ και χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, και προσπαθώντας παράλληλα για μία μακροπρόθεσμη εξόφληση των υπολοίπων. Που θα καταργήσει τις αμαρτωλές συμβάσεις του Δήμου με τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν μαύρη τρύπα των εσόδων του Δήμου. Που δεν θα δανειστεί ξανά από Τράπεζες για κάλυψη λειτουργικών δαπανών, παρά μόνο για ώριμα αναπτυξιακά έργα, με άμεση προοπτική ανταποδοτικών τελών (π.χ. χώροι στάθμευσης).

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!