Όταν υπάρχουν εξεγέρσεις, πετρέλαιο και ολόκληρα γεωστρατηγικά τόξα που διακυβεύονται, τότε οι στόλοι πάντα πλέουν προς τα εκεί.

Για εκβιασμό για να αλλάξουν το επίκεντρο των εξελίξεων, για να τεθούν επικεφαλής και να ευθυγραμμίσουν τα μέλη της παγκόσμιας συμμορίας. Μπορεί να επέμβουν μπορεί και όχι, θα εξαρτηθεί. Έρχονται όμως για να μείνουν, να κάνουν τη Μεσόγειο Περσικό Κόλπο. Θα χρειασθούν αεροδρόμια, λιμάνια, αγκυροβόλια, υποδομές.  Η Σούδα πρέπει να μείνει απ’ έξω. Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει εφαλτήριο για επιδρομές, απλά και καθαρά. Όχι μόνο για λόγους αλληλεγγύης προς τους εξεγερμένους, αλλά και για λόγους που αφορούν την ίδια και τα συμφέροντά της. Η Μεσόγειος δεν είναι μακριά, είναι η θάλασσά μας. Ο πόλεμος στη γειτονιά δεν είναι παίξε-γέλασε. Μας αφορά, έχουμε λόγο. Το Μαγκρέμπ δεν είναι Ιράκ, εδώ τα μεγέθη είναι άλλα. Πρόκειται για τεράστιο πολλαπλό ελκυστή παγκόσμιων εξελίξεων. Η Ελλάδα επιβαρυμένη από το άνοιγμα στο Ισραήλ δεν πρέπει να βρεθεί απέναντί του, σ’ έναν πόλεμο. Το κόστος θα είναι τεράστιο, πολύχρωμο. Ας λένε οι κουτοπόνηροι πως οι Άραβες είναι διαιρεμένοι, ξεχνούν εύκολα και είναι ανίκανοι να απαντήσουν.
Ας παραμεριστούν ακόμα οι απόψεις που ζητούν να διαπραγματευτούμε  και να αποσπάσουμε (τρομάρα τους!) ανταλλάγματα από τις ΗΠΑ για τη συμμετοχή μας.
Η θέση πρέπει να είναι μια. Καμία ανάμειξη στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς. Να κλείσει άμεσα η Βάση της Σούδας.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!