Μια πρώτη παρέμβαση του Μετώπου Ανατροπής και Αλληλεγγύης, ενόψει της κρίσιμης περιόδου Μάη-Ιούνη, αποτελεί η διοργάνωση εκδήλωσης με τίτλο: “Γιατί η οργή του λαού δεν συναντιέται με το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα; Επισημάνσεις-Αιτίες-Προτάσεις”.

Η εκδήλωση θα έχει συνελευσιακό χαρακτήρα, ο λόγος δηλαδή θα δοθεί στους συνδικαλιστές-εργαζόμενους που θα συμμετέχουν, λέγοντας την άποψή τους γύρω από ερωτήματα που είναι βασανιστικά αλλά και επί της ουσίας αναπάντητα και αφορούν το γιατί οι μικροί και μεγάλοι αγώνες που είναι πυκνοί δεν ενώνονται, γιατί δεν υπάρχουν νίκες, γιατί το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα δεν παίρνει τολμηρές πρωτοβουλίες και δράσεις συντονισμού και ενότητας, γιατί δεν έρχεται σε κόντρα με τις πολιτικές της κυβέρνησης του Μνημονίου και της τρόικας. Ποιος πρέπει να είναι ο προσανατολισμός του. Γιατί ο κυβερνητικός και υποταγμένος συνδικαλισμός συνεχίζει να είναι αυτός που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, γιατί παρ’ όλο που στα μάτια της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζόμενων είναι τουλάχιστον αναξιόπιστος, δεν αντικαθίστανται από άλλες δυνάμεις μαχητικές, αγωνιστικές που είναι υπαρκτές και δίνουν καθημερινά μικρούς και μεγάλους αγώνες. Και η Αριστερά; Ποιος είναι ο ρόλος της σε όλα αυτά; Έχει ευθύνες; Αποτελεί μέρος ή λύση του προβλήματος;

Για όλα τα παραπάνω πήραμε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση  εκδήλωσης-συνέλευσης. Το καινούργιο αυτής της πρωτοβουλίας είναι ότι θα φέρει στο ίδιο τραπέζι ανθρώπους από διάφορους κινηματικούς, συνδικαλιστικούς και πολιτικούς χώρους, να καταθέσουν την άποψή τους όχι με παράλληλους μονόλογους αλλά με ουσιαστική συζήτηση και επικοινωνία.

Θα γίνει στις 4 Μάη σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή που θα ανακοινωθεί άμεσα.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!