του Στράτου Κερσανίδη

 

«Κατελήφθη το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από ομάδες αναρχικών, οι οποίοι επιδίδονται σε κάθε είδους άνομες πράξεις εντός του ακαδημαϊκού χώρου. Η πολιτεία οφείλει να τηρήσει τη νομιμότητα και να διαφυλάξει το πανεπιστήμιο απομακρύνοντάς τους, προτού προβούν σε λεηλασίες, ακολασίες, χρήση και εμπορία ναρκωτικών, σεξουαλικά όργια και κάθε είδους ανομολόγητες πράξεις!

Επιτέλους, πρέπει κάποτε να επικρατήσει η νομιμότητα, η τάξη και η ασφάλεια. Να παύσει η χώρα να είναι ξέφραγο αμπέλι προσβάσιμο σε παντός είδους άτομα με παραβατική συμπεριφορά, ήτοι αναρχικούς, μετανάστες, πρόσφυγες, άστεγους, αλλόθρησκους, άθεους, τρελούς και λοιπούς αποκλίνοντες από την καθώς πρέπει συμπεριφορά την οποία ορίζει το εθνικό μας σαβουάρ βιβρ!».

Επί 15 περίπου μέρες ολόκληρο το φάσμα του καθεστωτικού τόξου έχει ριχθεί στη μάχη κατά της ανομίας των No borders. Και ενώ γύρω μας οργιάζει η διαφθορά και η διαπλοκή -η οποία αρχίζει να αποκτά, πλέον, ονοματεπώνυμο- οι ταγοί της δήθεν νομιμοφροσύνης έχουν καταλάβει τους άμβωνες και ξιφουλκούν εναντίον της ανομίας των αναρχικών καταληψιών.

Πρώτος και καλύτερος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος καμώνεται πως τίποτε δε συμβαίνει, όχι στην αυλή του αλλά στο υπνοδωμάτιό του, εφαρμόζοντας το κόλπο «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Την αρχή έκανε ο φύλαξ της πανεπιστημιακής νομιμοφροσύνης, πρύτανης στο ΑΠΘ, κ. Μήτκας. Κινδυνολογώντας ασύστολα δημιούργησε ένα πολεμικό κλίμα και μεγαλοποίησε ένα γεγονός προκαλώντας έναν δυσανάλογο θόρυβο. Από κοντά, δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει το δικό του σόου νομιμοφροσύνης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης, το οποίο προσωπικά θεωρώ ως τη μεγαλύτερη δημοκρατική απάτη της τελευταίας 10ετίας.

Έτσι, μια εκδήλωση η οποία έχει ως κεντρικό της θέμα την ανάδειξη του προσφυγικού προβλήματος και την ανάγκη ύπαρξης ανοιχτών συνόρων για όλους τους ανθρώπους, θεωρήθηκε περίπου ως εχθρική προς τη χώρα ενέργεια. Οι συζητήσεις, οι συναυλίες, τα εργαστήρια, οι επισκέψεις σε καταυλισμούς προσφύγων, η διαδήλωση παρουσιάστηκαν από τους δήθεν νομοταγείς, ως ανταρσία και ως απειλή για τα ιερά και όσια.

Με λίγα λόγια, πολύ κακό για το τίποτα ή αν προτιμάτε «εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν».

Προσωπικά, μπορεί να έχω αρκετές ιδεολογικές και πολιτικές διαφωνίες με τους No borders. Όμως καλά κάνουν και κατασκηνώνουν στο ΑΠΘ, ορθώς διαδηλώνουν, συζητούν και τραγουδούν. Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από αλληλέγγυους κατασκηνωτές αλλά από τις υπερβολές των ταγών της τάξης και της ηθικής. Και φυσικά από τους φασίστες, τους διαπλεκόμενους και την οικονομική ολιγαρχία, οι οποίοι είναι αόρατοι για τον αρχηγό της Ν.Δ., τον πρύτανη και τον δήμαρχο.

 

ΥΓ. Η βλακώδης συμπεριφορά κομματιού του α/α χώρου την Πέμπτη το πρωί στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης δεν αναιρεί την ανάγκη προστασίας της πολιτικής δράσης και του πολιτικού λόγου εντός και εκτός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Οι αγώνες για περισσότερη δημοκρατία, δικαιώματα και δημόσιο χώρο δεν ακυρώνονται από κανέναν και καμία.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!