• Δεν ξέρω τι θα βγει στο δημοψήφισμα στη Σκωτία. Αλλά αυτή η εικόνα μου έχει φτιάξει λίγο το κέφι. Όλο το πολιτικό προσωπικό της Αγγλίας είναι χεσμένο πάνω του. Απειλεί με έξοδο της Σκωτίας από τη στερλίνα (κάτι μου θυμίζει αυτό), ενώ η Ε.Ε. προειδοποιεί ότι μια ανεξάρτητη Σκωτία θα περιμένει χρόνια για να γίνει μέλος της Ε.Ε., προσπαθώντας να τρομοκρατήσει (πάλι κάτι μου θυμίζει).

 

  • Από την άλλη, πολιτικοί αρχηγοί και υπουργοί πάνε κι έρχονται στη Σκωτία, μοιράζοντας υποσχέσεις. Μέχρι η βασιλική οικογένεια έχει επιστρατευτεί. Η βασίλισσα ετοιμάζεται για ταξίδι επιτόπου τη μέρα του δημοψηφίσματος, ενώ ακόμη και η εγκυμοσύνη της πριγκίπισσας χρησιμοποιείται για να φορτίσει συγκινησιακά το κλίμα… Ωραία πράγματα κάθε φορά που έχουμε δημοψήφισμα στην Ευρώπη. Και έπεται η Καταλονία…

 

  • Στην Κύπρο, η Βουλή αποφάσισε να βάλει περιορισμούς στους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία που είχαν αποφασίσει να απελευθερώσουν τρόικα και κυβέρνηση. Και το ΔΝΤ απάντησε αμέσως ότι αυτό θα σημαίνει νέο στραγγαλισμό της κυπριακής οικονομίας, με συνέπεια τη δουλική υποταγή του Αναστασιάδη. Αυτό θα πει δημοκρατία… Ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Το πρώτο, βέβαια, είναι να μην είσαι Αναστασιάδης. Το δεύτερο είναι τι όρους έχεις να συγκρουστείς και πώς προετοιμάζεται ο κόσμος.

 

  • Πολλοί σύντροφοι κατηγορούν τον Τσίπρα γιατί πήγε στο Κόμο που ήταν μαζεμένη η ευρωπαϊκή κεφαλαιοκρατία… Να συζητήσουμε και για τους συμβολισμούς και για όσα ειπώθηκαν, αλλά η γνώμη μου είναι ότι το πρόβλημα δεν είναι αυτό ακριβώς, το πού πας και πού δεν πας. Το θέμα είναι τι χτίζεις παράλληλα και πώς προετοιμάζεσαι. Κι ο Στάλιν έκανε το Σύμφωνο μη επίθεσης με τους Γερμανούς, αλλά ο Κόκκινος Στρατός ετοιμαζόταν και οι μηχανές δούλευαν! Το πρόβλημα είναι όταν οι μηχανές είναι στο ρελαντί… Για τον κομματικό στρατό να μη μιλήσω καλύτερα…

 

  • Χαμός πάλι στη ΔΗΜΑΡ. Πάει κι ο Λυκούδης και 26 μέλη της Κ.Ε. Κρίμα γι’ αυτό το κόμμα… Το κακό είναι ότι οι εναπομείναντες θ’ αρχίσουν να ψάχνουν για νέα στέγη, καθώς το οικοδόμημα καταρρέει και είναι συνηθισμένοι στις μετακομίσεις. Κάπως πρέπει να εκλεγούν και βουλευτές, τέτοια καριέρα δεν την αφήνεις…

 

  • Ποιος είναι ο κύριος Κουβέλης που θέλει να γίνει και Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Να το δούμε κι από αυτή τη σκοπιά, γιατί έχουμε τρελαθεί τελείως! Ηθικά στον ελληνικό λαό δεν έχει κανένα κύρος και θεωρείται αποστάτης της Αριστεράς, αν θέλουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ και κράτησε την έδρα του, έφτιαξε ένα κόμμα υποτίθεται αριστερό για να γίνει μνημονιακός συγκυβερνήτης, υπέγραψε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που μετά το καταπάτησε και ο λαός τον αντάμειψε με ένα 1,2%.

 

  • Τα επισημαίνω αυτά γιατί άκουσα και ΣΥΡΙΖαίους να λένε «δεν θα τον ψηφίζαμε τώρα Πρόεδρο γιατί θέλουμε εκλογές αλλά μετά, από μια νέα Βουλή, γιατί όχι;». Άμα είναι να κάνουμε εκλογές και νέα Βουλή για να ψηφίζει Κουβέληδες, ας κρατήσουμε αυτή που έχουμε.

 

  • Καλές οι συζητήσεις για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά επειδή είμαι γνωστός λαϊκιστής, θα θέσω ένα άλλο ερώτημα: Ο Μπόμπολας θα συνεχίσει να έχει κανάλι; Θα βγούμε από τώρα να πούμε στο λαό ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τέρμα τα παράνομα κανάλια των μεγαλοεργολάβων; Καθαρά και ξάστερα, όμως. Αυτό για μένα είναι πρόγραμμα. Και δεν κοστίζει κιόλας οικονομικά.

 

  • Είδα σε ιστοσελίδες και άρθρα του ΣΥΡΙΖικού χώρου έξαλλους πανηγυρισμούς για τις συγκεντρώσεις στη ΔΕΘ και τη λαοθάλασσα που διαδήλωσε. Δεν έχουμε καταλάβει ακόμα ότι το μεγαλύτερο όπλο είναι η αλήθεια; Μικρότερη από πέρυσι ήταν η πορεία και σε όγκο και σε παλμό. Είμαστε σε φάση δυσκολίας να κινητοποιηθεί ο κόσμος, ας το αντιμετωπίσουμε κατάφατσα και να σκεφτούμε γιατί συμβαίνει και πώς αντιστρέφεται.

 

Αηδόνης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!