Σαββατοκύριακο, 27 και 28 Σεπτεμβρίου

 

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 27-28/9, στον Λόφο Κολωνού θα γίνει η 8η Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό.

Συζητήσεις ξεκινούν νωρίς τα απογεύματα στις 18:00, με δεκάδες ομιλητές από το πολιτικό, το πνευματικό, το καλλιτεχνικό, το δημοσιογραφικό, το κινηματικό μετερίζι, για τον «αντιρατσιστικό» νόμο, το Φαρμακονήσι, τη Μανωλάδα, την Αμυγδαλέζα, για την ΕΡΤ και τα ΜΜΕ. Αμέσως μετά, στις 20:00, συναυλίες με τους Ελένη Τσαλιγοπούλου & Κώστα Λειβαδά, Μανώλη Φάμελο, Encardia, Συγκρότημα Αφγανικής Κοινότητας & λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα «Οι φίλοι του Στέλιου» το Σάββατο και την Κυριακή με τους Σπυριδούλα Unplugged, ΒΗΤΑ ΠΕΙΣ, Τοξικά Απόβλητα, Anfo, Te Pavarurit (Αλβανία).
Θεατρική Παράσταση Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από την Ομάδα Μύθος, έκθεση αντιφασιστικού σκίτσου στην οποία συμμετέχουν οι σκιτσογράφοι: Τάσος Αναστασίου, Δημήτρης Γεωργοπάλης, Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Καλαϊτζής, Μιχάλης Κουντούρης, Πάνος Μαραγκός, Μαρία Τζαμπούρα, Βαγγέλης Χερουβείμ και Soloup, έκθεση φωτογραφίας με τους φωτορεπόρτερ: Δημήτρη Ασπιώτη, Μάριο Λώλο, Γιώργο Μουτάφη, Ιάκωβο Χατζησταύρου κ.ά.
Στον Λόφο Κολωνού θα υπάρχουν επίσης: Χώρος Αλληλεγγύης με τη συμμετοχή περιπτέρων δεκάδων κινήσεων αλληλεγγύης από τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, όπου θα συλλέγονται φάρμακα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, ρούχα, σχολικά είδη και παιχνίδια. Χώρος Intifada, με τη συμμετοχή παλαιστινιακών οργανώσεων από όλη την Ελλάδα και κινήσεων υποστήριξης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, δεκάδες περίπτερα μεταναστευτικών και προσφυγικών οργανώσεων, αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών κινήσεων, οργανώσεων δικαιωμάτων, συλλογικοτήτων LGBTQ, σωματείων, εντύπων και διαδικτυακών ΜΜΕ, λαϊκών συνελεύσεων, πρωτοβουλιών αντίστασης, τοπικών κινήσεων και οργανώσεων νεολαίας.
Επίσης, θα λειτουργήσουν χώρος προβολών, με πλούσιο πρόγραμμα ταινιών, ντοκιμαντέρ και animation, βιβλιοπωλείο, παιδότοπος, διεθνής κουζίνα, εστιατόριο και μπαρ.
Συμμετέχουν και στηρίζουν ο ραδιοσταθμός 105,5 Στο Κόκκινο, η Εφημερίδα των Συντακτών και η ΕΡΤopen και περισσότερες από 100 συλλογικότητες.
Η είσοδος είναι 5 ευρώ για κάθε ημέρα και 8 ευρώ για το διήμερο. Είσοδος ελεύθερη για τους ανέργους, ντόπιους και μετανάστες.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!