Του Ηρόστρατου

Δεν ευχαριστούμε την κρίση, δεν τη χρειαζόμασταν για να εμπνευστούμε και να δημιουργήσουμε, ούτε για να εκτιμήσουμε τα απλά πράγματα στη ζωή, ούτε για να έρθουμε πιο κοντά στους φίλους μας. Το άλμπουμ δεν παίζει σε Δ.Τ. και ΝΕΡΙΤ.
Μιλάμε, συνήθως, για τις παράπλευρες απώλειες του «μαύρου» στην ΕΡΤ. Να, όμως, που υπάρχουν και τα παράπλευρα κέρδη! Ο Θανάσης Ζλατάνος, ραδιοφωνικός παραγωγός στην ΕΡΤ3, είναι από εκείνους που κρατούν ακόμη τη φλόγα ζωντανή… Την εποχή που έκανε εκπομπές, μια φανατική του ακροάτρια ήταν η ζωγράφος Στεφανία Βελδεμίρη…
Το καλοκαίρι που η κυβέρνηση των Μνημονίων θέλησε να επιβάλει τη σιωπή, παραγωγός και ακροατής συναντήθηκαν. Ο Θανάσης έγραψε μουσική για δυο παραμύθια της Στεφανίας και η Στεφανία στίχους που έκανε τραγούδια ο Θανάσης. Κι έτσι προέκυψαν τα 13 τραγούδια του άλμπουμ Στρατόσφαιρα rock dreams, που παίζουν μόνο σε ελεύθερες συχνότητες.
Τα τραγούδια που παρουσιάστηκαν -καθόλου τυχαία- την περασμένη Τετάρτη από την Εrtopen, έχουν ένα δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα…
Όπως γράφουν, «η Στρατόσφαιρα είναι το πρώτο στρώμα πάνω από την ατμόσφαιρα. Εκεί κατοικούν οι ερωτευμένοι και οι επαναστάτες. Χωρίς φτερά. Γύρω τους ίπτανται νότες, λέξεις και χρώματα. Όταν συμβεί επαναστάτες να ερωτευτούν μεταξύ τους, τότε δημιουργούνται γιγάντιες αστρικές εκρήξεις».
Το άλμπουμ που κυκλοφορεί από την Cobalt records, περιέχει τα τραγούδια και όλα τα χρώματα που τους ταιριάζουν – με μια εξαιρετική εικονογράφηση.
Τη Στρατόσφαιρα αποτελούν οι μουσικοί: Θανάσης Βικόπουλος, Γιάννης Μπουτσιούκης, Λουκάς Βεζύρογλου, Gilles Drag και Θανάσης Ζλατάνος.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!