Στη θέση του επικεφαλής του φορέα, θέση που παραδοσιακά καταλάμβαναν (τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια) καθηγητές σχετικών με τα τρόφιμα πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, η κυβέρνηση διόρισε έναν πρώην νομάρχη, πρώην συνδικαλιστή και αποτυχόντα υποψήφιο δήμαρχο με τεχνικές γνώσεις… ναυπηγικής.

Ο πρώην νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, κρίθηκε φαίνεται ως πιο κατάλληλος για να διαχειριστεί την ασφάλεια των τροφίμων. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ως νομάρχης το μοναδικό έργο που επέδειξε ήταν οι κατασχέσεις (με τη συνοδεία πάντα τηλεοπτικών συνεργείων) ακατάλληλων τροφίμων, τις οποίες πραγματοποιούσαν οι υπηρεσίες στις οποίες προΐστατο. Προϋπηρεσία που «μετράει» καλύτερα από τα επιστημονικά προσόντα.
Βέβαια, οι κακές γλώσσες λένε ότι ο πρώην συνδικαλιστής και μέχρι πρόσφατα μισθοδοτούμενος από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, δηλαδή από τη γερμανική Thyssen Krupp, γνωρίζει καλά από γερμανικά συμφέροντα. Σε σχετικά δημοσιεύματα (π.χ. Βήμα, 26/3) μάλιστα το όνομά του αναφερόταν (ο ίδιος, βέβαια, το διαψεύδει) και σε περίπτωση δικαστικής διερεύνησης με αφορμή περίεργες γερμανικές προμήθειες του ναυπηγείου.
Ανεξάρτητα αν η επιλογή του έχει να κάνει με αυτή την ιδιαίτερη σχέση που διατηρούσε με μια γερμανική εταιρία ή με την μελλοντική πολιτική του καριέρα, ο κ. Μίχας το μόνο που μπορεί να διασφαλίσει στον ελεγκτικό φορέα είναι η άπλετη… δημοσιότητα.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!