Η «υπόθεση Μαμαντού Μπα» προβλήθηκε πολύ ψηλά στην ιστοσελίδα τού, αναμφισβήτητα, έγκυρου διεθνούς πρακτορείου Euronews. Βέβαια, αυτό είναι παντελώς αδιάφορο για τον τέως υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια και –αναμενόμενο- το διάδοχό του Β. Κικίλια, οι οποίοι χαριεντίζονται εδώ, εθισμένοι στις πιο εμετικές παραδόσεις μιας κυνικής και κατάμαυρης Δεξιάς. Η πληροφόρηση αντλείται από το blog Infowar:

«Τη χειρότερη ημέρα για το κράτος δικαίου στην Ιστορία της Ελλάδας, μετά την πτώση της δικτατορίας, επέλεξαν οι υφιστάμενοι του Ν. Δένδια για να σατιρίσουν τους αιτούντες άσυλο στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ο απερχόμενος υπουργός έλαβε σαν αναμνηστικό μια αίτηση ασύλου με τα στοιχεία του.

Την ίδια ημέρα, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Βέλγιο παραχωρούσε πολιτικό άσυλο σε έναν πρόσφυγα κρίνοντας ότι το ελληνικό κράτος όχι μόνο δεν είναι σε θέση να τον προστατεύσει από τις επιθέσεις της νεοναζιστικής X.A. αλλά συμμετείχε και το ίδιο σε εναντίον του επιθέσεις.

Ο Μαμαντού Μπα είχε καταγγείλει τις επιθέσεις που δέχθηκε από την Χ.Α και την ΕΛΑΣ σε μέσα ενημέρωσης, γεγονός που τον μετέτρεψε σε στόχο.

Η είδηση κάνει τα τελευταία 24ωρα το γύρο του κόσμου μέσω του Euronews, αλλά αποσιωπάται από τα κυρίαρχα MME – από δημοσιογράφους δηλαδή όπως οι παρουσιαστές του Mega που υποστήριζαν ότι οι πρόσφυγες παίρνουν τα παιδιά τους και πάνε και πνίγονται.

Η απόφαση του Βελγίου να προσφέρει άσυλο σε έναν πολίτη που είχε ήδη λάβει άσυλο σε άλλη χώρα της Ε.Ε., αποτέλεσε την σημαντικότερη αμφισβήτηση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα από την εποχή που το Συμβούλιο της Ευρώπης απέπεμψε την χώρα μας, επί χούντας των συνταγματαρχών.

Τώρα, λοιπόν, που οι εκλεκτοί του δικτάτορα Παπαδόπουλου όπως ο Μ. Βορίδης γίνονται υπουργοί, τα στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αποφάσισαν να σατιρίσουν τους αιτούντες πολιτικού ασύλου.

Πρόκειται για το ίδιο χαρτί που ζητούσαν οι γυναίκες και τα παιδιά που πνίγηκαν στο Φαρμακονήσι όταν το Ελληνικό Λιμενικό αποφάσισε να τους επαναπροωθήσει στην Τουρκία… Πρόκειται για το ίδιο χαρτί που θα είχε σώσει τις ζωές ανθρώπων που έφευγαν από τα πεδία των μαχών της Συρίας και του Αφγανιστάν – τα οποία ζητούσε να βομβαρδίσουμε ο Βενιζέλος.

Τελικά το χαρτί το πήρε ο Δένδιας».

Και το Euronews σημειώνει πως το Βέλγιο, παραβαίνοντας τους κανονισμούς της Συνθήκης του Δουβλίνο 2, αποφάσισε να μην επαναπροωθεί τους αιτούντες άσυλο, ακόμα και αν έχουν ήδη ζητήσει για πρώτη φορά άσυλο και έχουν καταγραφεί από τις Eλληνικές Αρχές.

 

Θητεία Τυμβωρύχου εκτελεί η «σειρά» του ’69

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!