Για διαγωνισμό… αλά καρτ στη σκιά του 6ου International Patras Circuit for Kart κάνει λόγο η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας

 

Μπορεί τα μνημονιακά μέτρα να έχουν στραγγαλίσει τους οικονομικούς πόρους δήμων και περιφερειών, φαίνεται όμως ότι ορισμένες συνήθειες του παρελθόντος δεν έχουν… πληγεί από την κρίση. Σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας, πολλά είναι τα ερωτήματα που εγείρονται, αναφορικά με μειοδοτικό διαγωνισμό που διενήργησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ανάθεση έργου που αφορά την εγκατάσταση μέτρων ασφάλειας σε αγώνα καρτ. Οι τρεις εταιρίες που έδωσαν προσφορά, προέρχονται από χώρο με άσχετο αντικείμενο έργου (εκδόσεις / επικοινωνία), ενώ συνδέονται μεταξύ τους με δεσμούς… αίματος (συμμετοχή κύριων μετόχων και διαχειριστών είτε συγγενικών προσώπων α’ βαθμού είτε του ίδιου προσώπου). Κρίση μεν, αλλά το πάρτι φαίνεται ότι καλά κρατεί…

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας έχει ως εξής:

«Από πότε εταιρίες εκδοτικές / επικοινωνίας έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό για την εγκατάσταση μέτρων ασφάλειας (πλαστικά κιγκλιδώματα) σε αγώνες καρτ; Στην ερώτηση αυτή, μεταξύ άλλων, καμία από τις απαντήσεις που έλαβε η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας από τους εισηγητές της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δεν ήταν… πειστικές.

Συγκεκριμένα, στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως την Πέμπτη 25/9/2014 συζητήθηκε το θέμα έγκρισης πρακτικών πρόχειρου διαγωνισμού, προϋπολογισμού 19.300 ευρώ, που διενήργησε προσφάτως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για εγκατάσταση «Μέτρων ασφάλειας για τη διεξαγωγή του 6ου International Patras Circuit for Kart».

Στο διαγωνισμό αυτό (αν και ακολουθήθηκαν διαδικασίες δημοσιοποίησης σε μέσα ενημέρωσης και στην ιστοσελίδα της ΠΔΕ και τηρήθηκαν οι τυπικές διαδικασίες από την επιτροπή διαγωνισμού), συμμετείχαν τρεις εταιρείες που κατέθεσαν προσφορά με έκπτωση που δεν ξεπερνούσε την ποσοστιαία μονάδα (1%), δηλαδή 19.300 ευρώ, 19.300 ευρώ και 19.280 ευρώ, και συνδέονται με τη συμμετοχή κύριων μετόχων και διαχειριστών είτε συγγενικών προσώπων α’ βαθμού είτε του ίδιου προσώπου. Επιπρόσθετα, δε, πρόκειται για εταιρίες από το χώρο των εκδόσεων / επικοινωνίας.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής ζήτησε διευκρινίσεις-εξηγήσεις από τον προεδρεύοντα της Επιτροπής και τον αρμόδιο διευθυντή της Διεύθυνσης Οικονομικού της ΠΔΕ, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, που δεν κρίθηκαν… ικανοποιητικές.

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 25/9/2014 πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της προηγούμενης συνεδρίασης του οργάνου, όταν ο προεδρεύων ζήτησε διακοπή, ώστε να ενημερωθεί, προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματα που είχε θέσει ο εκπρόσωπος της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας, ήδη από την πρώτη συνεδρίαση του οργάνου στις 23/9/2014.

Η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας καταψήφισε (μαζί με τον εκπρόσωπο άλλης μίας παράταξης της μειοψηφίας) την έγκριση των πρακτικών. Τα ερωτήματα, όμως, επί της ουσίας παραμένουν αναπάντητα».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!