«Με το νέο Μνημόνιο, κυβέρνηση και τρόικα μετατρέπουν τη χώρα σε ένα απέραντο εργατικό Ελντοράντο».

Η δήλωση ανήκει στον Αλέξη Μητρόπουλο, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που έδωσε έτσι με ξεκάθαρο τρόπο το νόημα και τους στόχους του πολυνομοσχεδίου-εξπρές που κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο.
«Δημιουργούν ένα κράτος-“παρία” («rogue») με τον βίαιο ακρωτηριασμό του, την κατάργηση των βασικών κοινωνικών υποδομών και την παράδοση πολλών κρίσιμων κρατικών λειτουργιών στο ιδιωτικό νομαδικό κεφάλαιο» σημειώνει ο κ. Μητρόπουλος, ενώ υπογραμμίζει ότι για τις εργασιακές σχέσεις το νέο Μνημόνιο ολοκληρώνει μια επίθεση που δεν έχει προηγούμενο στον πλανήτη:
– Επιβάλλει το σύστημα του καθαρού κατώτατου μισθού χωρίς προσαυξήσεις και επιδόματα
– Καταργεί την παραδοσιακή διμερή εργασιακή σχέση (εργοδότης-εργαζόμενος) και τη μετατρέπει σε τριμερή (εργοδότης-Εταιρία Ενοικίασης-εργαζόμενος), στο πλαίσιο της οποίας ο εργαζόμενος ουδέποτε θα δημιουργεί δικαιώματα.
– Μειώνει στο μισό τις επικουρικές συντάξεις προαναγγέλλοντας την κατάργησή τους και εφαρμόζοντας τη «ρήτρα θανάτου» και άλλες απάνθρωπες αρχές.
– Καταργεί ασφαλιστικές εισφορές στο πλαίσιο της εξίσωσης μισθών και εισφορών με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία στερώντας πολύτιμους κοινωνικούς πόρους από τα Ταμεία.
«Το νέο Μνημόνιο είναι το αγγελτήριο θανάτου για τον άνεργο, τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, τον μικρομεσαίο, τον ελεύθερο παραγωγό, τη νεολαία μας […] Είναι η «δολοφονία» του λαού μας. Είναι η «ταφόπλακα» για την ανάπτυξη. Δεν πρέπει να ψηφιστεί και δεν θα ψηφιστεί» κατυαλήγει στη δήλωσή του ο βουλευτής.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!