Οι βρετανικές δημοτικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για το Συντηρητικό Κόμμα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, αλλά και για το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν, μόλις τρεις εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές – στις οποίες θα συμμετάσχει τελικά και η Βρετανία μετά την επ’ αόριστον «αναβολή» του Brexit.

Τα τελικά αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη βγει, αλλά φαίνεται ότι οι Συντηρητικοί χάνουν πάνω από 1.500 δημοτικούς συμβούλους σε όλη την Αγγλία: αναμένεται να εκλέξουν μόλις 4.000 έναντι των 5.500 που είχαν μέχρι τώρα. Αλλά και οι Εργατικοί χάνουν περίπου 200 από τις 2.300 έδρες δημοτικών συμβούλων που κατείχαν. Μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι και τα μικρότερα κόμματα.

Όλοι οι αναλυτές επεσήμαναν ότι το αποτέλεσμα εκφράζει τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την «αναβολή» του Brexit. Το παραδέχθηκε και η ίδια η Τερέζα Μέι, λέγοντας: «Οι πολίτες έστειλαν ένα απλό μήνυμα τόσο σε εμάς όσο και στους Εργατικούς: υλοποιήστε το Brexit»…

Στη φωτογραφία υποστηρικτές του κόμματος Brexit, που έρχεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές, «ακυρώνουν» δημοτικό ψηφοδέλτιο.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!