Γιάννης Δραγασάκης, αντιπρόεδρος Kυβέρνησης (στις 17/12, μιλώντας στο Κόκκινο): «Εμείς εκτιμούμε ότι μέχρι τώρα ίσως έχουμε υπερβεί το 50% των μέτρων αυτού του τύπου, ώς το καλοκαίρι θα εξαντλήσουμε το 80%. Από τον επόμενο χρόνο θα είναι κυρίως μέτρα του παράλληλου προγράμματος και 20% μέτρα που εντάσσονται στο μνημόνιο».

 

Ανδρέας Ξανθός, υπουργός Υγείας (στις 16/12, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα): «Σας ενοχλεί που η κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων μέτρων φέρνει ένα νομοσχέδιο με το πρόσημο του κοινωνικού αντισταθμίσματος».

 

Αννέτα Καββαδία, βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ (στις 16/12, σε εκδήλωση της τάσης «53+»): «Για μας τα μνημόνια είναι μια νεοφιλελεύθερη απαίτηση αναδιανομής του κοινωνικού πλούτου σε όφελος των λίγων και σε βάρος των πολλών και για αυτό για όσους/όσες είμαστε εδώ η υλοποίηση του παράλληλου προγράμματος διακυβέρνησης, που μέρος του άρχισε να συζητιέται σήμερα στη Βουλή, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα».

 

Γιάννης Μιχελογιαννάκης, βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ (στις 17/12, σε γραπτή του δήλωση): «Τη μέρα που εκ των υστέρων ομολογούν λάθη που κόστισαν ζωές, βλέπε ΔΝΤ, τη μέρα που τα παπαγαλάκια τους τολμούν να ζητούν νέο μνημόνιο, για λόγους αξιοπρέπειας και μόνο, δεν πρέπει να κάνουμε πίσω στο Παράλληλο Πρόγραμμα».

 

Καλλιόπη (από την ελληνική ταινία Η θεία απ’ το Σικάγο): «Η ανιψιά μου κι εγώ είμαστε πάρα πολύ στενοχωρημένες γι’ αυτό που συνέβη, κύριε. Είμαστε very very, πώς το λέτε εδώ στην Ελλάδα, χολοσκασμένες!»

 

Μάχος (από την ελληνική ταινία Ένα έξυπνο-έξυπνο μούτρο) «Και τι ζήτησα; Κάπου να χώσω την κεφάλα μου. Να πατήσω το πόδι μου σε μια πόρτα και να σου πω εγώ τι είμαι άξιος να κάνω. Να τρυπώσω ζήτησα, να τρυπώσω…».

 

Κορύβαντας

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!