Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός (στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του): «Το 2016 που έρχεται θα είναι το έτος της ανάκαμψης και της ανασυγκρότησης. (…) Ώστε σε πέντε χρόνια από σήμερα, που θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, να έχουμε οικοδομήσει μια Ελλάδα, όπως αξίζει στην ιστορία της και στο λαό της».

Τέρενς Κουίκ, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ (στις 6/1, σε δηλώσεις του από την Καβάλα): «Ελπίζω να αντιλαμβάνεται ο λαός την εντιμότητα της ευθύνης που έχουμε αναλάβει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Και αντί κάποιοι να τα βάζουν μαζί μας, όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να στραφούν εναντίον των κομμάτων της αντιπολίτευσης που έχουν όλη την ευθύνη στο μερτικό τους».

Φιλόσοφος βενζινάς (από την ελληνική ταινία Το σωφεράκι): «Ο άνθρωπος Βάγγο μου είναι σαν τ’ αυτοκίνητο. Άμα σε πάρει ο κατήφορος και δεν μπορείς να κρατήσεις φρένο, τελειώνεις στην τράκα!»

Ράνια Σβίγκου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ (στις 6/1 στο Mega): «Αυτό που λέω είναι ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, έχει θέση αδιαπραγμάτευτη την προστασία των κυρίων συντάξεων και δίνει μάχη για να μην υπάρξει καμία μείωση στις επικουρικές συντάξεις. Δυστυχώς είμαστε μόνοι μας σ’ αυτόν τον αγώνα…».

Νίκος Μανιός, βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ (στις 7/1 στο MEGA, σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο των Νέων ότι οι Βρυξέλλες πιέζουν όλα τα κόμματα να ψηφίσουν το Ασφαλιστικό): «Γιατί να μην το ψηφίσουν; Μετά από 11 μειώσεις, αν υποθέσουμε ότι θα γίνει η 12η, αυτή θα τους πειράξει;»

Λία, σύζυγος στρατηγού (από την ελληνική ταινία Φωνάζει ο κλέφτης): «Μα κι εσύ παιδί μου κράτα λίγη πισινή. Όλοι σήμερα κρατάνε πισινή. Είναι η εποχή των πισινών, πώς να το κάνουμε…»

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!