Κυκλοφορεί στα κεντρικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Α/συνεχεια η καινούρια έκδοση τους στην σειρά Σύγχρονος Κόσμος. Ένα βιβλίο του Κώστα Λουλουδάκη και του Δημήτρη Κούλαλη με τίτλο: Το Χρονικό του Αύριο, με πρόλογο του Σταμάτη Κραουνάκη και εισαγωγή του Κώστα Βλαχόπουλου και του Θωμά Γιούργα. Πρόκειται για μια συλλογή άρθρων που δημοσιεύτηκαν τα τελευταία δύο χρόνια στις ιστοσελίδες Νόστιμον Ήμαρ και Ημεροδρόμος και στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά δύο νέων αρθρογράφων-ερευνητών που αποτελείται από τέσσερις θεματικές. Στην πρώτη («Οι ρίζες του φασισμού») εντύπωση προκαλεί στον αναγνώστη η ενδελεχής έρευνα για την επανεμφάνιση του φασισμού και της ακροδεξιάς τις μέρες που ζούμε. Στη δεύτερη θεματική («Ο ιμπεριαλισμός και η αποικιοκρατία») οι δύο συγγραφείς αναλύουν σύγχρονους τρόπους καταλήστευσης χωρών και λαών. Στην τρίτη θεματική («Οι μηχανισμοί εξουσίας») περιγράφονται διάφορες μέθοδοι καθυπόταξης που χρησιμοποιούνται από τις ελίτ. Ενώ στην τέταρτη και τελευταία θεματική («Οι κοινωνίες της κρίσης») σκιαγραφείται με παραστατικό και στοιχειοθετημένο τρόπο η αθέατη πλευρά του κόσμου που ζούμε.

Είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε το βιβλίο πολύ ενδιαφέρον και θα εφοδιάσει όλους μας με νέες οπτικές για το αύριο…

 

Δύο λόγια για τους συγγραφείς

Ο Κώστας Λουλουδάκης αρθρογραφεί στον Ημεροδρόμο και στο Νόστιμον Ήμαρ. Από τις εκδόσεις ΚΨΜ κυκλοφορούν δυο βιβλία του: Άσπρα Μαντίλια στην Plaza de Mayo (2015) και Από το Τρίτο Ράιχ στην Ευρωπαϊκή Ένωση (2017).

Ο Δημήτρης Κούλαλης είναι εκπαιδευτικός-δημοσιογράφος. Σπούδασε την «τέχνη» τού σκέπτεσθαι στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Από πολύ νωρίς, όντας μαγεμένος από τις σειρήνες της δημοσιογραφίας, άρχισε να αρθρογραφεί. Τα πρώτα του βήματα στον χώρο τα έκανε στις τάξεις του ηλεκτρονικού περιοδικού Frapress.gr, ασχολούμενος, κυρίως, με το αντικείμενο της φιλοσοφίας. Στη συνέχεια, από την αρθρογραφική γωνιά του ηλεκτρονικού περιοδικού Ατέχνως, πέρασε στην ανάλυση και τον σχολιασμό των κοινωνικών και πολιτικών τεκταινομένων. Παρόμοια πορεία έχει χαράξει και ως συντάκτης στο έντυπο του Νόστιμον Ήμαρ. Άρθρα του επίσης έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα των Συντακτών.

 

INFO

Το Χρονικό του Αύριο, από τις εκδόσεις Α/συνεχεια
συγγραφείς: Κώστας Λουλουδάκης – Δημήτρης Κούλαλης
πρόλογος: Σταμάτης Κραουνάκης
εισαγωγή: Κώστας Βλαχόπουλος, Θωμάς Γιούργας
σελ.: 308
έτος έκδοσης: 2018
σχήμα: 14χ21 cm
ISBN: 978-960-6625-39-8
τιμή: 17 ευρώ (δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 6,5%)
παραγγελίες: 2103845870 και 6956302771

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!