«Patria o muerte», έλεγε ο Τσε Γκεβάρα, ο Κάστρο, ο Αλιέντε κι εκατομμύρια επαναστάτες, καλοί άνθρωποι, λαϊκοί παπάδες, οι Κολοκοτρωναίοι, συν ο Παπαφλέσσας και η Μπουμπουλίνα,

 δεν το λέει όμως ο Καρανίκας, ο Τσίπρας, η κυρία Ακρίτα, ο Ραγκούσης, ο Μητσοτάκης κι ο Πάιατ.

Πρόβλημα!

 ***

 Θυμάμαι, όταν θήτευα στην «Ελευθεροτυπία», ότι, έκπληκτος, άρχισα να διαπιστώνων ότι υπάρχει και εύκολος αντιφασισμός. Επρόκειτο για ορισμένους ευφυείς φιρφιρίκους (που φώλιαζαν και στην εν λόγω εφημερίδα), οι οποίοι πουλώντας αντιφασισμό αποκτούσαν εύσημα «αγωνιστή» κι «αριστερού», αλλά δεν έγραφαν τίποτα ούτε έλεγαν για την κατάσταση της εργατικής τάξης ή των εργαζομένων – πλην κάτι ψιλά, πιασάρικα κι αυτά.

Ήγουν: και ο Σημίτης αντιφασίστας ήτανε.

Προσοδοφόρο το επιτήδευμα!

Κρατάει ως σήμερα. Φθίνει βέβαια. Αλλά πρόλαβε να δηλητηριάσει για τα καλά τα μυαλά μεγάλου μέρους αριστερών.

Ευσχήμως ο αντιφά(!!) παίρνει τα εύσημα του αριστερού και πάει μαζί με τον Πάιατ (τον Τσίπρα συν τον Μητσοτάκη πρωθύστερα) στις Πρέσπες και φυτιλιάζει ο αντιφά(!!) το μέλλον της Βαλκανικής!

……………………

Σωστός ο αντιφασίστας! Συμπλέει με τα διεθνή αφεντικά των φασιστών στις Πρέσπες, συμπλέει με τα ανδρείκελά τους, συμπλέει με τον αντιπατριωτισμό, συμπλέει με τους ιμπεριαλιστές, αλλά είναι… αντιφασίστας!

Προσοδοφόρο το επιτήδευμα!

……………………..

Προσθέστε σ’ αυτά ένα «Μακονία» ή ένα «μπατριώτες» όπως απαντώνται στο γλωσσάρι αυτών των τύπων κι αμέσως θα καταλάβετε ότι έχετε να κάνετε με εκλεκτές φυσιογνωμίες, φύσει ευγενικές και βαθειάς μόρφωσης!…

Τα παιδιά αυτά τα ατίθασα, σιχαίνονται το αστικό κράτος, αλλά επικαλούνται την αστική νομιμότητα. Βδελύσσονται το χρήμα, αλλά συχνάζουν στις ΜΚΟ, στα Προγράμματα, στις Επιδοτήσεις και στις Αργομισθίες – εννοείται βέβαια 

ότι οι αξιολάτρευτες αυτές Ουρσουλίνες έχουν μπει στην ουρά του ΣΥΡΙΖΑ! Και τρώνε λάχανο άμα λάχει, ως βασιλικότεροι του βασιλέως, όποιον ΣΥΡΙΖαίο τυχαίνει να ’χει ακόμα κάποια ευπρέπεια.

Όμως, με αυτά και με αυτά, δεν εννοούν να κάνουν κωλοτούμπες τα γκάλοπ κι έτσι εξακολουθεί η ΝΔ να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ 11 μονάδες και άλλες τόσες ο Κανένας του Τσίπρα!

Ανενόχλητος ο Μητσοτάκης. Μοιράζει το παιχνίδι (των χρημάτων) στις Ενδιαφερόμενες Οικογένειες και το παιχνίδι (των λυγμών) στους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους.

Αντίλογος;

Απορία ψάλτου βηξ! Του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και κάθε άλλου που εν τη βασιλεία τους έκαναν τα ίδια με όσα κατηγορούν σήμερα ότι κάνει η ΝΔ!

…………………….

Βάλτος!

Και μέσα στον βάλτο, δύσκολα ξεχωρίζεις τον βαλτό από τον βλάκα!

Εκτός αν είναι και τα δύο! Οπότε υπογράφει Μνημόνιο, υποθηκεύει τη χώρα για 99 χρόνια, κόβει μισθούς και συντάξεις, εκπλειστηριάζει σπίτια, ιδιωτικοποιεί ακόμα και τα δέντρα, διαθέτει Πολάκη (ο ένας), Γεωργιάδη (ο άλλος) και πάνω απ’ όλα τα ίδια αφεντικά: ΗΠΑ, Γερμανία κι 60 Οίκους γηγενών Ενδιαφερόμενων Οικογενειών.

*** 

Πω-πω! Πανδημία, κρύο, ακρίβεια, αφραγκία, κρίση κι άλλη κρίση, αλλά στη χώρα Τύραννοι και οπαδοί μαζί, τρώνε τα πάντα σαν να μην υπάρχει αύριο!

Βεβαίως, οι Τύραννοι τρώνε μαζί με τα άλλα όλα και τους οπαδούς τους… !

Αλλά, ποιος οπαδός νοιάζεται;

ΣΤΑΘΗΣ Σ.
4•XI•2021

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!