Ποια είναι τα δυο κυρίως προβλήματα της Ελλάδας σήμερα;

Το παραγωγικό μοντέλο.

Και το δημογραφικό ερώτημα.

Ποιος ασχολείται με αυτά τα δύο προβλήματα;

Πιθανόν ο Θεός, αλλά πάντως όχι το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα. Το οποίον ασχολείται μονίμως με την αναπαραγωγή του εαυτού του και την όποιαν ανασύνθεση είναι απαραίτητη για να το κρατάει νεκροζώντανο.

………………

Το νεκροζώντανο του πράγματος οφείλεται στη διαρκή υποτέλεια του κυρίαρχου συστήματος σε Επικυρίαρχες Δυνάμεις, καθώς και στη διαρκή δουλικότητα του ίδιου συστήματος στους εγχώριους μεταπράτες που συναπαρτίζουν τους Δυνατούς της χώρας.

*** 

Ταυτοχρόνως γύρω μας όλα αλλάζουν. Τα τουρκικά πολεμικά ψαρεύουν ψάρια άτινα ζουν εντός των 12 μιλίων, ενώ στην Άπω Ανατολή συμβαίνουν κοσμοϊστορικά γεγονότα που πέπρωται να κάνουν μαλλιά κουβάρια τους εκεί Ωκεανούς, με τις γεωστρατηγικές συνέπειες να επηρεάζουν και τις πέντε Ηπείρους.

Όλα αυτά αντιμετωπίζονται στα καθ’ ημάς από κάτι τύπους όπως ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας, ο Μπογδάνος κι ο Πολάκης, από το βαρύ πυροβολικό ενός Τύπου εν είδει τρολ και από μια εθνική αστική τάξη, η μισή κοντόθωρη και η άλλη μισή θεόστραβη.

Όσο για τον λαό, αποθαρρυμένος, απογοητευμένος, προδομένος, προσπαθεί στην πλειονότητά του να τη βολέψει ή να αποφύγει τα χειρότερα. Βλέποντας ότι από παντού τρώει ξύλο – στην εκπαίδευση, στα εργασιακά, στην αντοχή των νοικοκυριών, στην υγεία, παντού η κατάσταση βαίνει επί τα χείρω…

Τα πατρογονικά και προαιώνια «εξ Εσπερίας νέφη» ζώνουν τη χώρα και από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα! Τα «εξ Εσπερίας νέφη» έχουν γίνει κάτι σαν «τετραπανωτά σύννεφα» που έλεγε ο Καρκαβίτσας, για τα σύννεφα που πνίγουν τα καράβια.

Σαν καρυδότσουφλο λοιπόν θα αρμενίζει η χώρα, ώσπου να συμβεί η επόμενη χοντρή στραβή.

Εκτός και αν ληφθεί πρόνοια για τη δρομολόγηση λύσεων στα δύο βασικά μας προβλήματα, το δημογραφικό και την παραγωγική μας δομή – όπερ απίθανο.

…………………..

Οι Έλληνες μετανάστευσαν και μεταναστεύουν, ενώ αλλότριοι πληθυσμοί, των οποίων η πλειονότητα δεν πρόκειται να ενσωματωθεί, κάνουν όλο και πιο αισθητή την παρουσία τους και τους τρόπους τους…!

Ταυτοχρόνως η Ελλάδα δεν παράγει πλούτο! Αντιθέτως εκχωρεί πόρους.

Όποιοι δεν έχουν τυφλωθεί από τον πολυπολιτισμό, την πολιτική ορθότητα, τον μεταμοντερνισμό, την υποτέλεια και την ιδιοτέλεια, βλέπουν με φρίκη κουμάντο να κάνουν στο μαγαζί Νεοφιλελεύθεροι Ακροδεξιοί και Ενσωματωμένοι Κωλοτούμπες.

Ο Θεός (αν δεν έχει άλλες δουλειές) να βάλει το χέρι του…

ΣΤΑΘΗΣ Σ.
23•IX•2021

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!