Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απένειμε το «Βραβείο Ζαχάροφ για την ελευθερία της σκέψης» στην… αντιπολίτευση της Βενεζουέλας. Η οποία, ας είμαστε δίκαιοι, όντως σκέφτεται ελεύθερα. Χωρίς φραγμούς. Για παράδειγμα απλά δεν αναγνώρισε το αποτέλεσμα των πρόσφατων περιφερειακών εκλογών, αφού το κυβερνητικό στρατόπεδο εξέλεξε 18 από τους 23 κυβερνήτες.

Τέλος πάντων, αυτό δεν είναι πρόβλημα για τους ευρωβουλευτές μας – έχουν καταπιεί άλλα κι άλλα, στις περιφερειακές εκλογές μιας πρώην αποικίας θα κολλήσουν;

Το πρόβλημα είναι, σε ποιον ακριβώς θα πάει το βραβείο; Διότι η εν λόγω ελεύθερα σκεπτόμενη αντιπολίτευση έχει γίνει μαλλιά-κουβάρια, και ο προεδρικός της υποψήφιος, ο μέγας Ενρίκε Καπρίλες, αποχώρησε κατηγορώντας τους υπόλοιπους ως προδότες. Η αιτία ήταν ότι οι 4 από τους 5 κυβερνήτες που εξέλεξε η αντιπολίτευση δέχθηκαν να ορκιστούν μπροστά στη Συντακτική Εθνοσυνέλευση – την οποία όμως δεν αναγνωρίζει η ελεύθερα σκεπτόμενη αντιπολίτευση.

Ας το απένειμαν σε κάναν άλλο ελεύθερα σκεπτόμενο (π.χ. στον εικονιζόμενο, αδιαμφισβήτητο ηγέτη της εν λόγω αντιπολίτευσης), να είχαν το κεφάλι τους ήσυχο!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!