Μετά την ανακοίνωση για τη συμμετοχή του Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα, αντιπροέδρου του Πολυεθνικού Κράτους της Βολιβίας, ακόμα ένα ευχάριστο νέο από την Οργανωτική Επιτροπή του φεστιβάλ Resistance. Στην Αθήνα θα βρεθεί για να συμμετάσχει στο φεστιβάλ και ο Ταρίκ Αλί.

Με ιδιαίτερα ενδιαφέρον αναμένεται, λοιπόν, το πολιτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, ενώ πλούσιο θα είναι, όπως κάθε χρονιά, και το πολιτιστικό σκέλος του. Θυμίζουμε ότι το Resistance -με βασικό υποστηρικτή την εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς– θα πραγματοποιηθεί στις 19, 20 και 21 Ιουνίου στη Γεωπονική Σχολή.

 

 

Ποιος είναι ο Ταρίκ Αλί

Ο πακιστανικής καταγωγής δημοσιογράφος, σκηνοθέτης και διανοούμενος Ταρίκ Αλί είναι ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στη χώρα μας. Σε μικρή ηλικία αντιστάθηκε στη στρατιωτική δικτατορία της πατρίδας του, και τελικά αναγκάστηκε να καταφύγει στη Βρετανία. Εκεί, ως φοιτητής οικονομικών, φιλοσοφίας και ιστορίας, αναδείχθηκε σε σημαίνουσα φιγούρα του κινήματος κατά του πολέμου στο Βιετνάμ και εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους αγωνιστές της επαναστατημένης νεολαίας στη θυελλώδη δεκαετία του 1960. Όμως δεν αρκείται σε ένα ένδοξο παρελθόν, όπως πολλοί της γενιάς του. Παραμένει ενεργός και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι συμμετέχει και συμβάλλει σε κάθε μεγάλο κίνημα μέχρι σήμερα. Ο πολυγραφότατος Ταρίκ Αλί, θεωρείται, όχι άδικα, αυθεντία στις γεωπολιτικές αναλύσεις και στις βαθιές ιστορικές πραγματεύσεις. Έχει γράψει πάνω από δύο δωδεκάδες βιβλία για την παγκόσμια ιστορία και την πολιτική και επτά μυθιστορήματα, καθώς και σενάρια για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Είναι εκδότης του New Left Review και ζει στο Λονδίνο.

 

 

Info

Παρακολουθήστε τα νέα για το φεστιβάλ Resistance και από τη σελίδα της κοινότητάς του στο:

facebook: https://www.facebook.com/ResistanceFestivalAthens

Μπορείτε να προμηθευθείτε από τώρα εισιτήρια στο στέκι του Δρόμου στην Αθήνα: Ανδρονίκου 18 και Κωνσταντινουπόλεως 10 (κοντά στο σταθμό μετρό Κεραμεικός). Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ για όλο το τριήμερο, ή 5 ευρώ για μία ημέρα (3 ευρώ για άνεργους).

Πληροφορίες: 210-6441745

Email: [email protected]

www.resistancefestival.gr

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!