Ο Τάο Λιν, γεννημένος μόλις το 1983, έγινε γνωστός κυρίως εξαιτίας της διαδικτυακής του παρουσίας με το μπλογκ «Reader of Depressing Books»· έχει παρουσιάσει αξιόλογα βιβλία, τόσο στην ποίηση («You Are a Little Bit Happier Than I Am», 2006. «Cognitive-Behavioral Therapy», 2008), όσο και στην πεζογραφία (με τη συλλογή διηγημάτων «Bed» και το μυθιστόρημα «Eeeee Eee Eeee» που κυκλοφόρησαν, και τα δύο, το 2007). Θεωρείται μια καλτ μορφή του καλλιτεχνικού κόσμου της Νέας Υόρκης –ο Αμερικανός Μουρακάμι, για κάποιους– έχοντας στο ενεργητικό του διάφορα παράδοξα πρότζεκτ, συχνά με αφορμή τις παρουσιάσεις των βιβλίων του.

 

Το «Shoplifting from American Apparel» που κυκλοφόρησε το 2009, είναι μια νουβέλα με έντονα αυτοβιογραφικά και αυτοσαρκαστικά στοιχεία. Καταγράφει, με χιούμορ και χωρίς ωραιοποιήσεις, την εμπειρία μιας νεότερης γενιάς νεοϋορκέζων γραφιάδων, τη σχέση τους με τη δημιουργία, το διαδίκτυο, αλλά και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις και τα κενά τους. Οι καταστάσεις του βιβλίου είναι ταυτόχρονα καθημερινές και παράδοξες, οδηγώντας σε συγκρίσεις με τα βιβλία της εικαστικού, σκηνοθέτριας και συγγραφέα Μιράντα Τζουλάι. Οπωσδήποτε, ένα ενδιαφέρον κείμενο από μια αξιοπρόσεκτη περίπτωση συγγραφέα.

«Melville House», 112 σελίδες

 

Το μπλογκ του Τάο Λιν: heheheheheheheeheheheehehe.com

Οι δύο πρώτες ποιητικές συλλογές του Τάο Λιν, This Emotion Was a Little E-book και Today The Sky is Blue and White with Bright Blue Spots and a Small Pale Moon and I Will Destroy Our Relationship Today, εκδόθηκαν το 2006 σε ηλεκτρονική μορφή και μπορείτε να τις διαβάσετε στο διαδίκτυο, στο www.bearparade.com.

Μαρία Ξυλούρη

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!