Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι των νησιών και κλιμακώνουν την αποφασιστικότητά τους μπροστά στην κοροϊδία της κυβέρνησης και την απόφαση για επίταξη περιοχών όπου θα κτιστούν κλειστές δομές. Ο λόγος είναι απλός: Όλα δείχνουν πως τα νησιά αυτά προορίζονται να γίνουν οι μεγαλύτερες φυλακές της Ευρώπης και να τελούν σε ομηρία από τις γεωπολιτικές πιέσεις και τους πολέμους στην περιοχή. Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αποδεχθεί αυτό το φρικαλέο σχέδιο και απλώς «διαχειρίζονται» την κατάσταση.

Όλοι οι τοπικοί φορείς κατάγγειλαν τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για επίταξη και διέκοψαν κάθε επαφή μαζί της έως ότου παρθεί πίσω η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Στα νησιά γίνονται συσκέψεις, κινητοποιήσεις, συνελεύσεις. Στις 12/1 έγινε λαϊκή συνέλευση στο πολύκεντρο του Μανταμάδου όπου αποφασίστηκαν: καταγγελία της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, καμία συνάντηση με την κυβέρνηση μέχρι να παρθεί πίσω η ΠΝΠ, διήμερος αποκλεισμός της περιοχής που θα επιτάξει η κυβέρνηση, συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα που θα προσπαθήσει να σταματήσει τις επικείμενες εργασίες κατασκευής και να συντονίσει τις επόμενες κινητοποιήσεις.

Στις 13/1 έγινε συγκέντρωση των περιφερειακών και δημοτικών αρχών των νησιών στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχαν κάτοικοι των νησιών αλλά και τοπικοί σύλλογοι που εδρεύουν στην Αττική.

Το πανό του Συλλόγου Μανταμαδιωτών Λέσβου «Ο Ταξιάρχης», έγραφε «Όχι στην ΠΝΠ, απεγκλωβισμός τώρα, κανένα hot spot στη Λέσβο». Το πανό του Συλλόγου Παφλιωτών Αθήνας: «Καμία νέα δομή στη Λέσβο, να κλείσει τώρα η Μόρια, ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες-μετανάστες». Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής: «Φτάνει πια, καμία δομή στα νησιά μας, άμεσος απεγκλωβισμός, αποσυμφόρηση, μην απαξιώνετε τη Λέσβο και το Β. Αιγαίο». Το πανό του Δήμου Ανατολικής Σάμου έγραφε: «Άμεσος απεγκλωβισμός, κλείσιμο ΚΥΤ Σάμου, μόνο μικρή δομή καταγραφής-ταυτοποίησης». Ακολούθησε πορεία μέχρι την Βουλή στην οποία κυριάρχησε το σύνθημα: «Όχι στις επιτάξεις και στον εγκλωβισμό».

Σε προσπάθεια να παρευρεθούν φασίστες της ΧΑ στην συγκέντρωση υπήρξε έντονη αντίδραση, αναγκάζοντάς τους να αποχωρήσουν γρήγορα…

Ν.Τ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!