Του Fikret Başkaya*

Το τουρκικό κράτος αποτελεί συνέχεια του οθωμανικού κράτους. Το 1923 απλώς άλλαξε η ονομασία του καθεστώτος. Στην οθωμανική παράδοση δύο ήταν οι πολιτικές που ακολουθούνταν: η μαζική σφαγή και η πολιτική του εποικισμού. Η παράδοση αυτή εξακολουθεί να εφαρμόζεται και στις μέρες μας στο Κουρδιστάν. Τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Παρ’ όλη τη γενοκτονία και εξορία που δεχτήκατε πριν από εκατό χρόνια, συνεχίσατε την αντίστασή σας και καταφέρατε να προστατέψετε την ύπαρξή σας. Μ’ αυτή τη τίμια προσπάθειά σας, δεν περάσατε απλά ένα τεστ αξιοπρέπειας, αλλά ταυτόχρονα γίνατε παράδειγμα και ελπίδα και σ’ άλλους λαούς που δέχτηκαν παρόμοιες καταπιέσεις και σφαγές. Σ’ αυτό τον κόσμο, δεν υπάρχει ήττα για τους αποφασισμένους… Σας χαιρετούμε με σεβασμό εσάς όλους.

 

*Ο Fikret Başkaya σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες. Φυλακίστηκε για τη συγγραφή του βιβλίου Η χρεοκοπία του παραδείγματος. Κριτική στην επίσημη ιδεολογία. Μετά την αποφυλάκισή του δημιούργησε το Ίδρυμα Φόρουμ Τουρκίας και Μέσης Ανατολής. Είναι από τους διανοούμενους που έχουν υποστεί τις περισσότερες διώξεις στην Τουρκία.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!