Σε πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ. Συγκεκριμένα έλαβε 634 ψήφους και εξέλεξε δυο έδρες στο νέο Δ.Σ.

Η παράταξη του απερχόμενου πρόεδρου Π. Σόμπολου, Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία, ήρθε δεύτερη με 504 ψήφους και δυο έδρες και ακολουθούν οι: Δημοσιογραφική Συνεργασία (ΠΑΜΕ) με 445 ψήφους και δυο έδρες, Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (επικεφαλής ο Δ. Τσαλαπάτης) με 384 ψήφους και δυο έδρες, Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση (νέα κίνηση από το χώρο της ΔΗΜΑΡ) με 326 ψήφους και μια έδρα, Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με 294 ψήφους και μια έδρα (για πρώτη φορά στο Δ.Σ.), Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι (στις προηγούμενες εκλογές αποτελούσε τμήμα της Μαχόμενης Δημοσιογραφίας μαζί με τις δυνάμεις του ΚΚΕ) με 290 ψήφους και μια έδρα. Η Δημοσιογραφική Ενότητα («νέο» ΠΑΣΟΚ, υπό τον Δ. Κουμπιά) με 211 ψήφους, έμεινε έξω από το Δ.Σ.
Στις εκλογές ψήφισαν 3.365 δημοσιογράφοι και βρέθηκαν 140 άκυρα και 137 λευκά. Είναι προφανές ότι η άμεση συγκρότηση προεδρείου (δυσεπίλυτος γρίφος με βάση τα αποτελέσματα) και η αγωνιστική δραστηριοποίηση της ΕΣΗΕΑ είναι επείγουσα ανάγκη μπροστά στις αντεργατικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της ενημέρωσης.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!