Οι πολίτες εξαπατήθηκαν, ληστεύθηκαν και περιθωριοποιήθηκαν. Κάθε τι που είχαν κατακτήσει με εργασία, αγώνα και θυσία, δικαίωμα και περιουσία, αφαιρέθηκε, συρρικνώθηκε ή απειλείται. Οι μισθοί και οι συντάξεις μειώθηκαν απελπιστικά, τα σπίτια βγαίνουν στο σφυρί, τα εργασιακά δικαιώματα πετσοκόφτηκαν, οι δημοκρατικοί θεσμοί και το Σύνταγμα καταπατήθηκαν, τα κόμματα υποτάχθηκαν στους ξένους, οι καταθέσεις δεσμεύτηκαν, ο δημόσιος πλούτος εκποιείται σε πρωτοφανή παγκοσμίως έκταση, οι νέοι φεύγουν άρον-άρον για το εξωτερικό, η χώρα ολόκληρη αποσυντίθεται. Τι έχει απομείνει σε ένα προδομένο λαό; Η εθνική και πολιτισμική του ταυτότητα. Αυτό το άυλο αγαθό άνευ του οποίου ο πολίτης δεν είναι πλέον τίποτα παραπάνω από ένα ΑΜΚΑ. Κι αυτό είναι το έσχατο σημείο υποχώρησης του πολίτη. Μετά απ’ αυτό το σημείο, ακολουθεί η ολοκληρωτική υποδούλωση, η μετάλλαξη του πολίτη σε πράγμα, res που έλεγαν οι ιδιοκτήτες των δούλων στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Οι επαγγελματίες της πολιτικής αντιδρούν στην προφανή αλήθεια. Ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, μάλλον πλειοψηφικό, θεωρεί ζωτικής σημασίας τη διαφύλαξη των στοιχείων της εθνικής του ταυτότητας σε σημείο που είναι έτοιμο να υποστεί κι άλλες θυσίες προκειμένου να την υπερασπιστεί. Το ό,τι αυτός ο κόσμος, αναμφίβολα μη προνομιούχος στην πλειονότητά του, κατεβαίνει μαζικά για ένα εθνικό ζήτημα και όχι για τις περικοπές που έχει υποστεί στους μισθούς και τις συντάξεις, θα έπρεπε να προβληματίσει τους καλοπροαίρετους επικριτές του και όχι να τους στρέψει εναντίον του. Μια καμπάνια με όλα τα μέσα είναι σε εξέλιξη για να δυσφημιστεί η λαϊκή κινητοποίηση για τα εθνικά θέματα. Οι φασίστες και οι υπερσυντηρητικοί προβάλλονται σε πρώτο πλάνο για να σπιλώσουν το λαϊκό αίτημα και να αποθαρρύνουν τη λαϊκή αντίσταση. Από την Καθημερινή μέχρι την Εφημερίδα των Συντακτών, έχει εξαπολυθεί εκστρατεία για να μην αποτραπεί μία συμφωνία που είναι φανερό ότι εξυπηρετεί τα πολεμικά σχέδια των Αμερικάνων. Μετά τον αιφνιδιασμό που προκλήθηκε από το μαζικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, όλες οι παλιές και νέες δυνάμεις υποτέλειας στους Αμερικάνους, με πρόσχημα τάχα μου τη φιλία των λαών!, έβγαλαν από τα ντουλάπια και άνοιξαν τους φακέλους των αδιάφορων στην κοινή γνώμη οργανωτών για να εμποδίσουν τη μαζική συμμετοχή των πολιτών στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Ασφαλώς και υπάρχει πρόβλημα με τους νεοναζί και τους ακροδεξιούς που προσπαθούν να καπελώσουν το λαϊκό αίσθημα, αλλά δεν είναι αυτό που ενοχλεί τους επικριτές των κινητοποιήσεων. Εξάλλου, με την υπέρμετρη προβολή των εθνικιστών τύπου Φραγκούλη σπρώχνουν τους πολίτες που ενδιαφέρονται για το όνομα της Μακεδονίας στην Άκρα Δεξιά. Κι αυτό έχει διπλή στόχευση από την κυβερνητική πλευρά. Αφενός να αποτρέψουν την επιτυχία και του δεύτερου συλλαλητηρίου που τους δημιουργεί προσκόμματα στην αποδοχή του αμερικάνικου σχεδίου, αφετέρου –αβαντάροντας την Άκρα Δεξιά– να της προσδώσουν ψήφους που θα αφαιρεθούν εκλογικά από τη Ν.Δ. Η κριτική τους δεν είναι καθόλου αθώα. Δεν τους πειράζει να ενισχύσουν την Άκρα Δεξιά προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις εκλογές. Το άκουσα με τ’ αφτιά μου…

Εθνοτραφής,
Γκαούρ

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!