Επίθεση σε εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Με φωτογραφική τροπολογία η κυβέρνηση «ελευθέρωσε» το σχέδιο Μελισσανίδη

του Γιώργου Πατέλη

 

Νέο επεισόδιο – και πιθανότατα όχι τελευταίο – στην υπό επιχειρηματική τρομοκράτηση πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας. Την Πέμπτη στις 27 Απριλίου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, περίπου 40-50 τραμπούκοι με το μανδύα των «οπαδών της ΑΕΚ» εκτόξευσαν πέτρες και προπηλάκισαν τους παρευρισκόμενους. Αποτέλεσμα της επίθεσής τους ήταν να τραυματιστούν δύο γυναίκες, η μία στο πρόσωπο και η άλλη στη μέση, καθώς και ένας συνεργάτη του info-war ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας υπογραμμίζει πως «η πόλη της Ν. Φιλαδέλφειας βρίσκεται σε καθεστώς “πολιτικού περιορισμού”, όπου τραμπούκοι, ως δήθεν φίλαθλοι, αναλαμβάνουν ρόλο καταστολής. Συγκεκριμένη ομάδα “οπαδών” με το πρόσχημα της προώθησης του γηπέδου της ΑΕΚ τρομοκρατεί, απειλεί, επιτίθεται με πέτρες και καδρόνια μέσα στην πόλη».

Ενδεικτικό της προέλευσης και της ιδεολογίας των τραμπούκων είναι ότι σε σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, ακούγονται οι χουλιγκάνοι να φωνάζουν: «τέλειωσαν οι πορείες στη Νέα Φιλαδέλφεια»! Μετά το πέρας της εκδήλωσης, έγινε πορεία προς τον σταθμό του ηλεκτρικού στον Περισσό, με τη συνοδεία ΜΑΤ και τις συνεχείς επιθέσεις των «οπαδών».

Φωτογραφία από την επίθεση στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας από τους χουλιγκάνους του Μελισσανίδη. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν προέβησαν σε καμία προσαγωγή παρά τον τραυματισμό πολιτών που συμμετείχαν στην εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

Μήνυση κατά του Α. Βασιλόπουλου και συνεργατών του

Στον εισαγγελέα κατέφυγε η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών «Άλλη Εντελώς Κατάσταση» (βλέπε άνθρωποι του Μελισσανίδη), που καταγγέλλουν ότι η μη υπογραφή των υψομετρικών σχεδίων από τη μεριά του Δήμου προκαλεί παράνομη περιουσιακή και ηθική βλάβη στο Κράτος, στη Δικέφαλος Α.Ε., στην ΑΕΚ, στους φιλάθλους της και στα προσφυγικά σωματεία. Ο Δ. Μελισσανίδης δεν φαίνεται πουθενά, αφού το… έργο για να καμφθούν οι αντιστάσεις το έχουν αναλάβει τέτοιου τύπου «κινήσεις πολιτών» και χούλιγκαν που «ελέγχουν» κάθε σπιθαμή της πόλης. Μετά την μηνυτήρια αναφορά και τις καταθέσεις υπέρ της, στις αρχές του μήνα καλέστηκε από την εισαγγελία η κα Ελένη Σγουράκη, διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου. Ενώ σειρά έχουν ο Α. Βασιλόπουλος και ο αντιδήμαρχος Θ. Μανωλεδάκης.

Η εν λόγω κίνηση πολιτών φαίνεται ότι έχει άμεση σχέση με τη Δικέφαλος Α.Ε., την εταιρεία που έχει συσταθεί για την ανέγερση του γηπέδου. Πρόκειται για μια καθόλου «ανεξάρτητη» κίνηση και τα εξώδικα και οι μηνύσεις που έχουν κατατεθεί από μεριάς της είναι στα πλαίσια της προπαγάνδας που έχει στηθεί, ιδιαίτερα στα αθλητικά μέσα ενημέρωσης, για την στοχοποίηση της δημοτικής αρχής. Η συνέχιση αυτής της υπόθεσης επιχειρεί να ρίξει στο δήμο όλο το βάρος των καθυστερήσεων για το γήπεδο, ενώ εξ’ αρχής ο δήμος είχε γνωμοδοτικό και όχι εγκριτικό ρόλο! Θέλουν, όπως έχουν δηλώσει, αυτή η φασιστική κατάσταση να μετατραπεί σε μόνιμη και με τη βούλα, με την υποψηφιότητά τους στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

 

Ευτυχώς… έχουμε «αριστερή» κυβέρνηση

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, «η χθεσινή επίθεση είναι η πολλοστή που διαδραματίζεται στην πόλη μας και δείχνει ότι η κατάσταση εκτροπής που επιχειρείται εδώ και μήνες να στηθεί συνεχίζεται, παρά την ύπαρξη της νομοθετικής “απεμπλοκής” στο ζήτημα του γηπέδου».

Μπροστά σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που εκτυλίσσονται εδώ και μήνες στη Νέα Φιλαδέλφεια, η απάντηση της κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του… φίλου της, Δ. Μελισσανίδη, είναι η φωτογραφική τροπολογία που πέρασε πριν από περίπου 20 ημέρες. Η τροπολογία αυτή συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες, μεταβιβάζοντας στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την αρμοδιότητα έγκρισης των απαιτούμενων μελετών για τις οικοδομικές άδειες ανέγερσης αθλητικών εγκαταστάσεων. Μάλιστα, οι δύο προϋποθέσεις για να περαστεί στην ευθύνη του υπουργείου, είναι το γήπεδο να έχει χωρητικότητα άνω των 15.000 θεατών και η κατασκευή του να απαιτεί διανοίξεις ή διαμορφώσεις οδών και άλλα πιθανά έργα.

Είχε δεσμευτεί γι’ αυτό άλλωστε και το «δεξί χέρι» του πρωθυπουργού, ο υπουργός επικρατείας Α. Φλαμπουράρης, σε δηλώσεις που έκανε προς παλαίμαχους και φιλάθλους της ΑΕΚ. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι αφενός ο δήμος δεν είχε παραλάβει την υψομετρική μελέτη από τη Δικέφαλος Α.Ε. και αφετέρου οι υψομετρικές που είχαν εκπονήσει ανεξάρτητοι οργανισμοί για λογαριασμό της δημοτικής αρχής έδειχναν ότι η ανέγερση του γηπέδου είναι παράτυπη.

Η μεταβίβαση της ευθύνης για την έγκριση των σχεδίων στο υπουργείο λύνει και το τελευταίο πρόβλημα που είχε ο επιχειρηματίας και ανοίγει ο δρόμος, όπως φαίνεται, για την ανέγερση της «Αγιά Σοφιάς». Το σκηνικό τρόμου, ωστόσο, που δημιουργήθηκε στην πόλη, δεν πρόκειται να λυθεί τόσο εύκολα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου, «απειλείται άμεσα η δημοκρατία στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Η κυβέρνηση φέρει σοβαρότατες ευθύνες για την όξυνση και την κλιμάκωση της έντασης». Γι’ αυτά το Μαξίμου δεν πρόκειται να είναι καθόλου λαλίστατο. Εκτός κι αν ακολουθηθεί η νέα τακτική Τσίπρα ψηφίζω, ξε-ψηφίζω…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!