Από κάθε πλευρά προσπαθεί η κυβέρνηση να συμπληρώσει όλα τα «κενά» που άφησε η εφαρμογή των δύο πρώτων μνημονίων από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. Κάθε «ελλειμματική» νομοθετική ρύθμιση και κάθε «ημιτελής» διάταξη που εντοπίζεται στο αντιλαϊκό νεοφιλελεύθερο πλέγμα των τεσσάρων πλέον μνημονίων και του αυταρχικού κρατικού μηχανισμού, επιδιορθώνεται από την κυβέρνηση Τσίπρα κάτω από ωραίους και εύηχους τίτλους. Προχτές, ο Στ. Κοντονής, ο οποίος αφού έστρωσε το δρόμο για τη διαπλοκή και τον χουλιγκανισμό του 21ου αιώνα, ανέλαβε μέσα από το υπουργείο Δικαιοσύνης να ισχυροποιήσει την προληπτική και κατασταλτική νομοθεσία με τρόπο που νομιμοποιεί όλες τις πράξεις της αστυνομίας και διευκολύνει το δικαστικό κατεστημένο να στήνονται υποθέσεις ακόμα πιο εύκολα και να καταδικάζονται ανεξέλεγκτα για παραδειγματισμό και συμμόρφωση τα επιλεγμένα θύματα. Και μόνο η αρχή των δύο άρθρων που αποπειράθηκαν να περάσουν για ψήφιση («Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης ή ένταξη σε τέτοια…») φανερώνει πόσο βαθιά είναι χωμένοι στην υπηρεσία έντασης της καταστολής προκειμένου να αποτραπεί κάθε προσπάθεια αντίδρασης στην εφαρμογή των εξοντωτικών μέτρων λιτότητας και λεηλασίας που εφαρμόζουν. Αυτό το «Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει» με την απεριόριστη αοριστολογία του δίνει τη δυνατότητα στον κάθε υπουργό, αστυνόμο και δικαστή να θάψει ζωντανό κάθε αντιφρονούντα μόνο και μόνο για το πως σκέφτεται και πως εκφράζεται. Το ότι αναγκάστηκε ο Κοντονής να ανακαλέσει δεν μειώνει καθόλου τη δική τους πρόθεση, η οποία εξάλλου καθημερινά αποδεικνύεται.

Πριν τέσσερις μέρες, μία υποψήφια διδάκτωρ της Φιλοσοφικής καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλακή επειδή συνελήφθη πριν από μερικά χρόνια σαν φίλη ενός νεαρού που στη συνέχεια αθωώθηκε από την κατηγορία που του είχε απαγγελθεί! Κι αυτή την αυθαιρεσία θέλουν να ενισχύσουν, οι Συριζαίοι!

Αυτοί που, προχτές, έστειλαν την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη να συλλάβει τους γνωστούς ακτιβιστές εκπαιδευτικούς Ηλία Σμήλιο και Θανάση Αγαπητό στα σπίτια τους, επειδή συμμετέχουν στο κίνημα ματαίωσης των πλειστηριασμών!

Αυτοί που βάλθηκαν να διαλύσουν τις καταλήψεις ακατοίκητων και εγκαταλειμμένων χώρων από δραστήριες συλλογικότητες νέων.

Αυτοί που κάνουν ό,τι καμία δεξιά δεν μπορούσε να κάνει! Αυτοί!

 

Ματθαίος Ρόχας

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!