«Η ιδέα ότι κάποιος τιμωρείται με φυλάκιση μόνο και μόνο γιατί παρίσταται χωρίς να έχει δουλειά σε έναν πλειστηριασμό, ομολογώ δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό. Η πρώτη φορά αριστερά καταφέρνει και κάνει πράγματα, που ούτε εγώ δεν τα είχα φανταστεί» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Η φράση αυτή περιγράφει την κατασταλτική πολιτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που αφήνει έκπληκτους μέχρι και τους πιο ακραίους εκφραστές του πολιτικού συστήματος. Μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι τα όργια που έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση δεν θα τολμούσαν να τα κάνουν με τόση ευκολία οι προηγούμενοι.

Δεν δίστασαν να καταθέσουν προς ψήφιση την τροπολογία που προέβλεπε την κήρυξη απεργίας μόνο με απαρτία «50%+1», η οποία αποσύρθηκε άρον-άρον μέχρι νεοτέρας. Σε κάθε κινητοποίηση εντείνεται όλο και περισσότερο η καταστολή, ενώ η χρήση αστυνομικής βίας και χημικών είναι ο κανόνας σχεδόν σε κάθε μικρή ή μεγάλη διαμαρτυρία. Επίσης το καθεστώς της αστυνομοκρατίας εφαρμόζεται σε διάφορες περιοχές της χώρας ή συνοικίες της Αθήνας, με πρόσχημα την καταπολέμηση της εγκληματικότητας ή της τρομοκρατίας.

Σ’ αυτό «βγάζουν το καπέλο» οι δανειστές στην κυβέρνηση, αφού εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης σε διάφορα επεισόδια ώστε να μπορεί να επιτελεί το κυβερνητικό «έργο» απερίσπαστη. Από την άλλη βρίσκει πάτημα το Μαξίμου για να εντείνει όλο και περισσότερο την καταστολή. Είναι κάτι που με τόση μαεστρία δεν είχαν καταφέρει, ιδιαίτερα στα μνημονιακά χρόνια, να εφαρμόσουν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Οι δύο τελευταίοι, βέβαια, επιχαίρουν και με το κόψιμο της τηλεοπτικής «Ελληνοφρένειας», μία φωνή αντιπολιτευόμενη προς το μνημονιακό τόξο. «Είναι καλό το ότι δεν ξέρουμε ποιος μας έκοψε. Ο εξωγήινος ή η ουρά της καμήλας;», είπαν ο Θ. Καλαμούκης και ο Α. Μπαρμπαγιάννης επιβεβαιώνοντας την παρέμβαση από άνωθεν στον σταθμό, την ίδια στιγμή που όλοι μας βλέπουμε την μετατροπή του Alpha σε Ερτ4…

Η κυβερνητική καταστολή, με διάφορες μορφές και τρόπους, θα ενταθεί αφού ο φόβος της λαϊκής δυσαρέσκειας περιτριγυρίζει το Μαξίμου και προκειμένου να εκτελέσει τα συμβόλαια που έχει υπογράψει ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα διστάσει μπροστά σε τίποτα.

Γ.Π.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!