του Μάριου Διονέλλη

 

Με μερικές δεύτερες σκέψεις επί του κινήματος κατά των πλειστηριασμών θα ήθελα να σας ενοχλήσω. Μεταφέροντας εικόνες από την Κρήτη μόνο, καθώς δεν διεκδικώ προσωπική εικόνα από τις υπόλοιπες περιοχές.

Είναι περίεργη πλέον, εδώ στο νησί, η σύνθεση των ανθρώπων που σταματούν τους πλειστηριασμούς. Πολύ καλά κάνουν και τους σταματούν βέβαια, αλλά δυστυχώς δεν κάνουν μόνον αυτό.

Κάμποσοι από δαύτους, πριν δέκα μέρες συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις στο Ρέθυμνο κατά της έλευσης προσφύγων στην Κρήτη. Ο τοπικός Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Οφειλετών πρωτοστάτησε στα σχετικά καλέσματα για μια συγκέντρωση όπου συνυπήρξαν μέλη της δολοφονικής Χρυσής Αυγής, μαζί με οπαδούς του Αρτέμη Σώρρα και κάμποσους άλλους που ανησυχούσαν ότι «τα σπίτια που πλειστηριάζονται θα καταλήξουν στα χέρια των μεταναστών». Ο ισχυρισμός, όσο και αν ακούγεται αστείος, έφτασε μέχρι και στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο δήμαρχος δεσμεύτηκε πως «δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο».

Στο Ηράκλειο, το κίνημα κατά των πλειστηριασμών εδώ και χρόνια στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΕΠΑΜ του οποίου ο αρχηγός όμως, Δημήτρης Καζάκης, με πρόσφατο άρθρο του, μας προειδοποιεί πως έρχονται στη χώρα «μερικές χιλιάδες οιονεί εγκληματικά στοιχεία» και πως η Κρήτη θα μετατραπεί σε «γκρίζα ζώνη».

Τα ίδια στελέχη του ΕΠΑΜ ήταν που πρωτοστάτησαν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των προσφύγων στη Γόρτυνα και αλλού, στην ενδοχώρα του Ηρακλείου.

Συμπέρασμα: Έγιναν όλοι οι οφειλέτες των τραπεζών ξαφνικά ξενοφοβικοί και φασίστες; Όχι ασφαλώς. Μα όσο η Πρώτη Φορά Αριστερά δίνει χώρο στα κοράκια των τραπεζών και των ξένων funds τόσο οι ζημιωμένοι θα μετατρέπονται σε ιδανική… ψαριά για όλες τις αποχρώσεις του φασισμού. Και ο φασισμός που ξεκινά από τη φτώχεια είναι ο σκληρότερος απ’ όλους.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!