Με όσα συνέβησαν από 1 Σεπτεμβρίου σχετικά με τις διώξεις και απολύσεις όσων δεν έχουν εμβολιαστεί και με τα συνεχιζόμενα μέτρα που απαγορεύουν την πρόσβαση σε όλους τους χώρους, σε όλες τις υπηρεσίες και την κατάργηση του δημόσιου χώρου, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια αντίστασης στη νέα μορφή δικτατορίας, στο νέο ειδικό καθεστώς.

Πέρα από τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών που πληγήκαν από τα απαράδεκτα και αντιεπιστημονικά μέτρα, σειρά έχουν διάφορα σωματεία εργαζομένων που αντιδρούν στα μέτρα και κινητοποιούνται ενάντιά τους. Παράλληλα από δημοκρατικούς και αριστερούς ή αναρχικούς πολίτες έχουν παρθεί πρωτοβουλίες για υπογραφές, διαμαρτυρίες ή κινητοποιήσεις. Πολλές συνελεύσεις πολιτών συζητούν για τα μέτρα και θα διοργανωθούν διάφορες συζητήσεις με στόχο να γίνει κατανοητό το τι γίνεται και γιατί είναι αναγκαίο να υπάρξει μια αντίσταση. Καλλιτέχνες, μουσικά συγκροτήματα αρχίζουν να αντιδρούν γιατί η νέα δικτατορία πνίγει τον πολιτισμό και την πολιτιστική έκφραση. Νομικοί, συνταγματολόγοι, γιατροί, φαρμακολόγοι, επιδημιολόγοι έχουν προστεθεί – παρά την συκοφάντηση και το μπούλιγκ που δέχονται.

Επίσης δεν περνά απαρατήρητο ότι σε πολλές χώρες, όπως Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστραλία κ.λπ. αναπτύσσονται κινήματα ενάντια στα λοκντάουν, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τους ελέγχους και την καταστολή. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως είναι φυσικό δημιουργεί όρους για την έκφραση της ανάγκης ελευθερίας και δημοκρατίας που περιστέλλονται με επικίνδυνο τρόπο.

Κι όπως έγινε πάντα, η αντίσταση ξεκινά από τα κάτω, από τους ανθρώπους που καταπιέζονται και διψούν για ελευθερία, δημοκρατία και αλληλεγγύη, για ανθρωποποίηση του ανθρώπου κι όχι για την μετατροπή των πολιτών σε ανδράποδα.

 

Κείμενα-επιμέλεια: Νίκος Ταυρής

 

Να μην ζήσουμε σε απαρτχάιντ

 

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, στις 12:00, στο Μοναστηράκι, η «Πρωτοβουλία ενάντια στο υγειονομικό απαρτχάιντ» καλεί σε συγκέντρωση και πορεία ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων με κεντρικό σύνθημα «Να μην ζήσουμε σε απαρτχάιντ».

Βίντεο του Δρόμου ενάντια στο νέο ειδικό καθεστώς

 

Ο Δρόμος στο κανάλι του στο youtube έχει ανεβάσει δύο βίντεο για τα κυβερνητικά μέτρα του κοινωνικού απαρτχάιντ. Μπορείτε να τα βρείτε στο κανάλι μας στο youtube (www.youtube.com/ΔρόμοςτηςΑριστεράς1) έχουν τίτλο «Μέτρα για ανεμβολίαστους: Κοινωνικό απαρτχάιντ και διχασμός» και «Τα μέτρα “Κικίλια» σηματοδοτούν την αρχή ενός κοινωνικού απαρτχάιντ».

 

Όχι στο απαρτχάιντ σε συναδέλφους και σε μερίδα της κοινωνίας

Η πανδημία όπλο της κυβέρνησης για τον διχασμό της κοινωνίας

Τα καθεστώτα έκτακτης ανάγκης είναι επικίνδυνα για την υγεία και την δημοκρατία

«Όταν οι νότες χτίζουν τείχη, αντί να τα γκρεμίζουν, ας ευχηθούμε τη σιωπή»

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!