Όταν η πολιτική ηγεσία παίρνει αποφάσεις κόντρα στη λαϊκή βούληση, αποφάσεις μάλιστα που δεσμεύουν αμετάκλητα τη χώρα, δεν μένει κάτι άλλο στον λαό απ’ τη δημοκρατική αντίσταση. Η λαϊκή βούληση αυτή, καταγράφηκε τόσο στα μεγάλα συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όσο και σε κάθε έρευνα γνώμης. Όμως η κυβέρνηση την έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια κατά την προσφιλή τακτική όλων των κυβερνώντων στην περίοδο του μνημονιακού καθεστώτος (αλλά και νωρίτερα) να αγνοούν προκλητικά τη θέληση και τις ανάγκες του λαού με μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση των διεθνών πατρώνων τους.

Με αίτημα να μην υπογραφεί η συμφωνία Τσίπρα-Ζαέφ και να διενεργηθεί δεσμευτικό δημοψήφισμα ώστε να αποφασίσει ο λαός για ένα τόσο σημαντικό θέμα, η Επιτροπή Αγώνα για τη Μακεδονία καλεί τον λαό να συμμετάσχει σε δράσεις τις επόμενες μέρες. Ήδη απ’ το πρωί της Παρασκευής υπήρχε κόσμος στο Σύνταγμα, ενώ τα κεντρικά καλέσματα ήταν για το απόγευμα της Παρασκευής και για σήμερα Σάββατο. Την ίδια στιγμή, οι Βορειοελλαδίτες οργανώνουν συγκέντρωση στις Πρέσπες, σημείο που αναμένεται σύμφωνα με όσα έως τώρα γνωρίζουμε να λάβει χώρα η συνάντηση των δυο πρωθυπουργών, το πρωί της Κυριακής (συγκεκριμένα Κυριακή 17/6, στις 11:00, στο Πισοδέρι Φλώρινας).

Το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να μπλοκάρει και να φιμώσει τη φωνή του λαού. Η κυβέρνηση κρατάει κρυφό το χρονοδιάγραμμα της όλης διαδικασίας, ανακοίνωσε τη συζήτηση στη Βουλή στο παρά πέντε, αφήνει να διαδοθεί ότι θα γίνει συνάντηση το Σαββατοκύριακο στις Πρέσπες, για να καταλήξει, όπως τώρα φαίνεται, να υπογράψει τη συμφωνία στο έδαφος της ΠΓΔΜ. Την ίδια στιγμή, η ΝΔ, με μια πρόταση μομφής της οποίας την έκβαση γνωρίζει εκ των προτέρων, επιδιώκει να εγκλωβίσει στα πλαίσια του διπολισμού τη λαϊκή αντίδραση, να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση απ’ τα αποτελέσματα της συμφωνίας σε μια κομματική κοκορομαχία, να ζορίσει το κόμμα του κυρίου Καμμένου με μόνο κίνητρο εν τέλει να προσποριστεί εκλογικά οφέλη. Οι φασίστες της Χ.Α., τέλος, προβοκάρουν διαρκώς προσπαθώντας να εμφανιστούν ως εκφραστές της θέλησης του ελληνικού λαού μέσα κι έξω απ’ τη Βουλή, διχάζοντας την κοινωνία σε μια στιγμή ανάγκης για λαϊκή ενότητα. Χρήσιμοι για το σύστημα ως ο απαραίτητος μπαμπούλας, αποδεικνύουν διαρκώς ότι δεν νοιάζονται για τα εθνικά θέματα, αλλά για να παίξουν εμφυλιοπολεμικά παιχνίδια με σκοπό την εδραίωση της τερατώδους ιδεολογίας τους.

Άρα, μόνο απ’ την αυθόρμητη έκφραση του λαού μπορεί να υψωθεί ένα τείχος ικανό να μπλοκάρει την εθνικά επιζήμια συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, να εμποδίσει άλλο ένα βήμα εκχώρησης της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, να βάλει φρένο στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ για τα Βαλκάνια, να υπερασπιστεί στο τέλος-τέλος την αλήθεια και τη Δημοκρατία. Όλοι κρίνονται απ’ το αν συμβάλουν στην ενδυνάμωση αυτής της κατεύθυνσης, της λαϊκής έκφρασης, ή αν ενισχύουν την κυβέρνηση που ποντάρει στον αποπροσανατολισμό, το μούδιασμα και την αδράνεια του λαού.

Δ.Γκ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!