Μαίρη Ευαγγελοπούλου, Επικινδύνως ακατάλληλο, εκδόσεις Άγκυρα, 2011.

Το μυθιστόρημα Επικινδύνως ακατάλληλο είναι το πρώτο της δημοσιογράφου Μαίρης Ευαγγελοπούλου. Πρόκειται για μια σπαραχτική «ταχεία αυτοψία» σε θύμησες, συναισθήματα, σχέσεις, δεσμούς, γεγονότα και καταστάσεις που σημάδεψαν τη ζωή της ηρωίδας, της Άννας.
Ακριβώς τη στιγμή που η Άννα βιώνει ένα ισχυρό εσωτερικό σεισμό ρήξεων και ανατροπών με καταστάσεις και ανθρώπους που μαζί τους την έδεναν χιλιάδες νήματα συνυφασμένα όλα σε μια σχέση «νέου τύπου», λαμβάνει επείγον μήνυμα ότι το πατρικό της σπίτι στο χωριό υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη από τα 6,1 ρίχτερ που συγκλόνισαν τον τόπο της.
Η ταχεία αυτοψία των μηχανικών το έχει ήδη χαρακτηρίσει «Ακατάλληλο! Επικίνδυνο!» Με αφορμή την επιστροφή στην ιδιαίτερη πατρίδα της, αρχίζει για την ηρωίδα ένα συνταρακτικό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο, ανάμεσα στα ρήγματα των δύο σεισμών.
Μια ιστορία που σίγουρα θα αγγίξει, μπορεί και να πονέσει, όσους μεγάλωσαν –όπως και η Άννα– στα αποκαΐδια του εμφυλίου, όσους βίωσαν –όπως και η Άννα– την ένταση των ρήξεων, αλλά και τη μελαγχολία της διάρρηξης συντροφικών και φιλικών δεσμών.
Γιατί, όπως αναφέρει η συγγραφέας, αλίμονο, αλήθεια δεν είναι μόνο η «δική μας» αλήθεια.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!