Οι τηλεπικοινωνίες αναδεικνύονται σε τεράστιο πεδίο αντεργατικών επιθέσεων. Μετά την αναταραχή που επικρατεί τον τελευταίο καιρό σε Vodafone και Wind, νέα έρχονται και από το μέτωπο της Cyta.

Μέσω e-mail ενημέρωσε τους εργαζόμενούς της η εργοδοσία ότι από την 1η Απριλίου 2015 οι μισθοί τους θα μειωθούν κατά 5%. Παράλληλα, σε μια σειρά συναντήσεων εκφόβιζε ότι όποιος εργαζόμενος πράξει το αυτονόητο δικαίωμά του να μην υπογράψει για τη χειροτέρευση των όρων εργασίας του, δεν θα απολύεται, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, θα οδηγείται σε… παραίτηση.

Το Συνδικάτο Eργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Nομού Αττικής απαιτεί να παρθεί αμέσως πίσω η απαίτηση της εταιρίας για οριζόντιες μειώσεις και καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν και να μη συναινέσουν στην τρομοκρατία της Διοίκησης.

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει πως «η εργοδοσία της Cyta προχώρησε σήμερα σε μία κίνηση από καιρό προδιαγεγραμμένη. Ανακοίνωσε μέσω e-mail μειώσεις μισθών σε όλους τους εργαζόμενους 5% με ισχύ από 1/4/2015. Παράλληλα, σε μια σειρά συναντήσεων, ανά τμήμα, εκφόβιζε ότι όποιος συνάδελφος πράξει το αυτονόητο δικαίωμα του να μην υπογράψει για τη χειροτέρευση των όρων εργασίας του θα απολύεται. Για την κίνηση αυτή έχουμε εδώ και καιρό προειδοποιήσει, όχι γιατί έχουμε κάποιες μαντικές ικανότητες, αλλά γιατί είναι πρακτική όλων των εταιριών, και του κλάδου μας, ώστε να διασφαλίσουν τα κέρδη τους. Αντίστοιχες προσπάθειες για μειώσεις μισθού έγιναν το προηγούμενο διάστημα στην Forthnet, όπου και συνάντησαν την σθεναρή αντίσταση των εργαζόμενων, αλλά και στον ΟΤΕ. Η απάντηση όλων μας και πρέπει και μπορεί να είναι μόνο μια Δεν υπογράφουμε – Δεν συναινούμε».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!