Μειώσεις μισθών ενόψει της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων που εξήγγειλε η νέα κυβέρνηση

 

Η Praktiker Ελλάς, η οποία επέβαλε εις βάρος των εργαζομένων της όλες τις μνημονιακές επιταγές, θορυβημένη από τις πρόσφατες εξαγγελίες του νέου υπουργού Εργασίας περί επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, καθώς και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, έσπευσε να ζητήσει και νέα μείωση σε ποσοστό 15-20% από τους παλιούς κυρίως εργαζομένους της, αλλά και όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και οι αποδοχές τους κυμαίνονται από 1.400 ευρώ μεικτά και άνω.

Η μείωση αυτή του μισθού που επιχειρείται σήμερα, ακολουθεί τη μείωση που επέβαλε η επιχείρηση τον περσινό Γενάρη μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας και σε ποσοστό 7% σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενούς της, οι οποίοι μετά από πίεση αναγκάστηκαν να την αποδεχτούν, προκειμένου να μην απολυθούν και οδηγηθούν στην ανεργία. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρία, εν μέσω κρίσης, αποκόμισε μεγάλα κέρδη που ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια ευρώ και κατόρθωσε να ηγείται και να αποτελεί για άλλη μια χρονιά τον ηγέτη στο λιανεμπόριο.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η πρωτοβουλία της εταιρίας δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά μια «παράνομη και αλλοπρόσαλλη ενέργεια που στόχο έχει να αυξήσει τα υπέρογκα κέρδη της και παράλληλα να μειώσει το λειτουργικό της κόστος εις βάρος των εργαζομένων της», ενώ ζητούν από τον υπουργό Εργασίας την άμεση παρέμβασή του και τον έλεγχο από τις οικείες Επιθεωρήσεις Εργασίας. Ελπίζουμε να ανταποκριθούν, μια και οι μνήμες της αυτοκτονίας του απολυμένου των Praktiker, πριν από κάποιους μήνες, δεν έχει σβήσει.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!