Κάπως μπουνταλάδες αποδείχθηκαν οι Σαουδάραβες, φέρνοντας σε δύσκολη θέση ακόμη και τον Τραμπ, όταν «εξαφάνισαν» τον επικριτικό προς την πετρομοναρχία συμπατριώτη τους δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι στη διάρκεια επίσκεψής του στο σαουδαραβικό προξενείο στην Τουρκία.

Το καθεστώς Ερντογάν, που διαγκωνίζεται με τη Σαουδική Αραβία για την ηγεσία του σουνιτικού κόσμου, βρήκε την ευκαιρία να της επιτεθεί, και ταυτόχρονα να επαναπροσεγγίσει τις ΗΠΑ – όπου ζούσε εδώ κι ένα χρόνο ο Κασόγκι.

Σταδιακά βγαίνουν στο φως ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πώς ομάδα Σαουδαράβων «ειδικών» ξεμπέρδεψε με τον ενοχλητικό δημοσιογράφο. Γεγονός που προκαλεί μεγαλύτερο πλήγμα στη δημόσια εικόνα της εγκληματικής σαουδαραβικής μοναρχίας κι από την αιματηρή καταστροφή της Υεμένης, στην οποία πρωτοστατεί το Ριάντ.

Αλλά εκεί είναι όλα καλά καμωμένα, αφού πραγματικός στόχος είναι το Ιράν! Οπότε ο Τραμπ δηλώνει μεν σοκαρισμένος από τη διαφαινόμενη ενοχή των Σαουδαράβων στην «εξαφάνιση» του Κασόγκι, αλλά προσθέτει ότι δεν σκοπεύει να επιβάλει κυρώσεις στη Σαουδική Αραβία «με την οποία –είπε– διατηρούμε άριστες σχέσεις». Αυτό έλειπε…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!