Πορεία στη Βάση και αντιπολεμικό διήμερο στις αρχές Απρίλη

 

Με ιδιαίτερη σημασία για την τρέχουσα χρονική συγκυρία είναι η πανελλαδική αντιπολεμική πορεία στη στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα που διοργανώνεται την Κυριακή 10 Απριλίου. Με σαφές μήνυμα κατά της επέκτασης των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ για τη φύλαξη των συνόρων και με πάγιο αίτημα το κλείσιμο της ΝΑΤΟϊκής βάσης η Ενωτική Πρωτοβουλία φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης διοργανώνει αντιπολεμικού διημέρου στις 8 και 9 Απριλίου στα Χανιά, το οποίο θα κορυφωθεί με την πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην πύλη της Βάσης.

Εκτός από τους φοιτητές του Πολυτεχνείου, στην πορεία καλούν ήδη φορείς και συλλογικότητες από την Κρήτη, ενώ λεωφορεία θα αναχωρήσουν από τη Δημοτική Αγορά των Χανίων για να μεταφέρουν τους διαδηλωτές μέχρι την είσοδο της αμερικανικής βάσης.

Το αντιπολεμικό διήμερο θα διοργανωθεί στο πάρκο Φιλίας των Λαών, στα Χανιά και ειδική ενότητά του διημέρου θα είναι αφιερωμένη στο προσφυγικό ζήτημα. Συγκεκριμένα, θα διοργανωθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα: Πόλεμος σημαίνει προσφυγιά. Η αντίσταση των λαών θα νικήσει! με ομιλητές τον Παύλο Αντωνόπουλο, μέλος κέντρου μελετών της ΟΛΜΕ και μέλος του Συντονισμού για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό πρωτοβάθμιων σωματείων, συλλογικοτήτων και φοιτητικών συλλόγων καθώς και τον Γιώργο Παυλόπουλο, αρθρογράφο στις εφημερίδες Ημερησία και Πριν.

«Καλούμε όλο τον κόσμο των Χανίων να συμμετάσχει στην πορεία που συνδιοργανώνουμε. Να γίνει γεγονός παντού και να ακουστεί δυνατά ότι το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του είναι ανεπιθύμητα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών

Στο κάλεσμα επίσης αναφέρεται: «Βομβαρδισμοί και θύματα στη Μέση Ανατολή, φτώχεια και εξαθλίωση στην Ελλάδα, αποτελούν το σύγχρονο πόλεμο που καλούμαστε όλοι να διαλέξουμε στρατόπεδο. Προσπαθούν να μας κάνουν να συνηθίσουμε την μετανάστευση, την ανεργία και την ανασφάλεια. Προσπαθούν να μας πείσουν καθημερινά μέσα από τα ΜΜΕ ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση».

 

Μ.Δ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!