Δεκάδες φιλόζωοι φωτογραφήθηκαν την Κυριακή, 22 Νοεμβρίο,υ με τα σκυλάκια τους μπροστά από το γκράφιτι του Λουκάνικου στην οδό Σαρρή 12, στου Ψυρρή, για να τιμήσουν τον σκύλο επαναστάτη της Πλατείας Συντάγματος και να στείλουν το μήνυμα της κοινής προσπάθειας των φιλόζωων για την εξάλειψη του φαινομένου των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα.

Η ιδέα της εκδήλωσης-φωτογράφισης Στη Μνήμη του Λουκάνικου ανήκει στον φωτογράφο Νίκο Μοσχόπουλο, ενώ η Βέρα Ανδρικοπούλου μαζί με τον Γιώργο Σαρζετάκη, ανέλαβαν να την επικοινωνήσουν μέσω του Facebook. Σκοπός αυτής της ξεχωριστής φωτογράφισης ήταν να αποδοθεί φόρος τιμής στο Λουκάνικο, τον σκύλο-σύμβολο των διαδηλώσεων και να ενωθούν οι φωνές των φιλόζωων ενάντια στις κακοποιήσεις, στους βασανισμούς, στις θανατώσεις και στις εγκαταλείψεις των ανυπεράσπιστων ζώων.

Η Βέρα Ανδρικοπούλου μιλώντας στις Ιστορίες Αδέσποτων ανέφερε ότι καθώς η εικόνα έχει δύναμη, οι εμπνευστές της ιδέας επέλεξαν να κάνουν τη φωτογράφιση των φιλόζωων στο γκράφιτι του Λουκάνικου για να ευαισθητοποιήσουν περισσότερους ανθρώπους στο θέμα των αδέσποτων ζώων, παροτρύνοντάς τους να δράσουν πιο ενεργά βοηθώντας αυτά τα πλάσματα.

Αρκετοί φιλόζωοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης και πόζαραν την Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, μαζί με τους πιστούς τους τετράποδους φίλους στο φωτογραφικό φακό του Νίκου Μοσχόπουλου μπροστά στο απίστευτα όμορφο και συγκινητικό γκράφιτι του Λουκάνικου, το οποίο δημιούργησαν στις 19 Οκτωβρίου του 2014 τρεις καλλιτέχνες του δρόμου, ο Μπίλυ Γριπάρης, ο Alex Martinez και ο Dĩm Naĩp.

Στη φωτογράφιση παρευρέθη και η Ελληνοαυστραλέζα σκηνοθέτης Μαρία Ζουρνάζη, συνεργάτιδα του διάσημου σκηνοθέτη Wim Wenders, η οποία κάλυψε την εκδήλωση ώστε να συμπεριληφθεί στην ταινία-ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει για τ’ αδέσποτα της Ελλάδας που θα προβληθεί σε φεστιβάλ παγκόσμιου ενδιαφέροντος. «Η αρχική ημερομηνία για τη φωτογράφιση ήταν την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου. Η σκηνοθέτης Μαρία Ζουρνάζη μας προσέγγισε και μας παρακάλεσε να αναβάλουμε τη φωτογράφιση για μια εβδομάδα, ούτως ώστε να μπορέσει να την καλύψει και να την συμπεριλάβει στο ντοκιμαντέρ της» ανέφερε η κα Ανδρικοπούλου στις Ιστορίες Αδέσποτων.

Ο Λουκάνικος, για άλλη μια φορά, ένωσε μ’ ένα μαγικό τρόπο γύρω του τους ανθρώπους που διεκδικούν έναν καλύτερο κόσμο, αγωνίζονται για το δίκιο και κυρίως υπερασπίζονται τα δικαιώματα των αδυνάτων που δεν έχουν φωνή, και γίνονται εκείνοι η φωνή τους.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!