Του Κώστα Γκιώνη

Αν και ημερολογιακά η άνοιξη είναι ήδη εδώ, ο χειμώνας σαν πεισματάρης σκύλος έχει στυλώσει τα πόδια του, αρνούμενος να μας εγκαταλείψει. Τόσο μας αγάπησε που συνεχίζει τέλη Μάρτη να μας δωρίζει τα λευκά φορέματά του.

Όλα αυτά σε άλλες εποχές θα ήταν αιτία μεγάλης χαράς, όταν στα σπίτια μας επικρατούσε η θαλπωρή της ζεστασιάς των θερμαντικών σωμάτων, αλλά και της καλής διάθεσης. Όμως πλέον αυτό είναι προνόμιο μόνο της υψηλής κοινωνίας! Η μεσαία και κατώτερη τάξη, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, ντυμένοι σαν εσκιμώοι κυνηγάνε πιγκουίνους στο σαλόνι τους.

Κι έχεις κι αυτόν τον ανεκδιήγητο νανογιλεκοτσιρίδα να δηλώνει ότι ο κόσμος δεν κρυώνει, κι ότι η μείωση της κατανάλωσης των καυσίμων οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους. Δηλαδή κατά τον ινστρούχτορα των τηλεπαραθύρων με μια κατάλληλη ψυχολογική και φαρμακευτική υποστήριξη θα μπορέσουμε να ξανανοίξουμε τα καλοριφέρ, τα κλιματιστικά, τις σόμπες, να φουλάρουμε τα αυτοκίνητα μας αμόλυβδη, και όλα θα είναι μια χαρά στη χώρα των σανοφάγων…

Κι ενώ ο κοσμάκης παλεύει να βγάλει την κάθε μέρα του, τα βλακοκούτια βομβαρδίζουν τον αποκαμωμένο παρακολουθητή με τον πόλεμο που επιδίωκαν εδώ και χρόνια οι επικυρίαρχοι μας. Τα δάκρυα πέφτουν κορόμηλο για τους ξεριζωμένους, σφάζονται ποιος θα τους πρωτοπάρει. Πριν λίγο καιρό μας είχαν πρήξει για τους ριψάσπιδες προδότες Σύριους που δεν κάθισαν να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και το μόνο που τους αξίζει είναι να γίνουν ψαροτροφή στα ύδατα του Αιγαίου.

Βέβαια και ο «ανθρωπισμός» έχει τα όρια του: άλλο πράγμα το μαυροτσούκαλο αλλόθρησκο παιδάκι κι άλλο το ξανθό γαλανομάτικο χριστιανόπουλο. Άλλο ο σκουρόχρωμος Άσαντ κι άλλο ο άριος Ζελένσκι. Άλλο η μαντηλοφορούσα μαυροντυμένη ανατολίτισσα και άλλο η ξανθομαλλούσα καλλίπυγη βορειοευρωπαία. Αυτό λέγεται επιλεκτικός ανθρωπισμός – που είναι ο ορισμός του φασισμού.

Ό,τι και να γίνει τα λουλούδια θ’ ανθίσουν, τα πουλιά θα χορέψουν τον χορό των ωραίων χρωμάτων, οι μέλισσες θα γεμίσουν με μέλι τις κηρήθρες, ο γεροχειμώνας θ’ αποσυρθεί στις απόκρημνες σπηλιές περιμένοντας την ανάστασή του. Στην Ελλάδα και στον κόσμο, τα γεράκια του συμφέροντος θα συνεχίσουν να στέλνουν τους υπέρογκους λογαριασμούς τους στους λαούς.

Σε μια βιντεοσυνομιλία μεταξύ των προέδρων των ΗΠΑ και της Κίνας, ο Κινέζος ηγέτης ανέφερε στον Τζο Μπάιντεν μια κινεζική παροιμία: «Το κουδούνι από την ουρά της τίγρης πρέπει να το λύσει αυτός που το έδεσε εκεί». Ο πόλεμος έτσι μόνο θα λήξει… Στα καθ’ ημάς, τίποτα δεν θα αλλάξει αν συνεχίσουμε να ψηφίζουμε τους κατά συρροήν βιαστές μας. Ο βιαστής δεν πρόκειται ν’ αλλάξει: ή τον ευνουχίζεις, ή τον κλείνεις για πάντα σ’ ένα μπουντρούμι.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!