Του Κώστα Γκιώνη

Ο Οκτώβρης ήρθε να μας προετοιμάσει ψιθυρίζοντας μας στ’ αυτί τα μαύρα μαντάτα που όλοι λίγο πολύ ξέραμε, αλλά που πιστεύαμε –ως συνήθως– ότι δεν θα έβγαιναν αληθινά. Ο καιρός άρχισε να φέρνει τις κρύες ανάσες του και ο κόσμος βάλθηκε να ψάχνει –και να μην βρίσκει– με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσει τον επερχόμενο χειμώνα.

Το ασκέρι της δυστυχίας προελαύνει ακάθεκτο, κλείνοντας τα deal για τα οποία έχει εξουσιοδοτηθεί. Όσο βρίσκεται στην εξουσία του καραβιού, που τόσο μισεί αν και όλο το σόι βρίσκεται στο τιμόνι του, θέλει να ξεπουλήσει και το τελευταίο κατάρτι της γαλέρας. Μόνο τα κουπιά θα αφήσει απούλητα, για να μπορούμε εμείς οι σκλάβοι να κωπηλατούμε «ελεύθερα».

Οι γκάνγκστερ των ηλεκτρικών εταιρειών κόβουν αβέρτα κουβέρτα το ρεύμα, ακόμα και για 100 €. Τα ταμπελάκια με τις τιμές στα σούπερ μάρκετ, αρτοποιεία, κρεοπωλεία, αλλάζουν με χρηματιστηριακούς όρους – πάντα όμως προς το πολύ επάνω.

Το άπλετο φως που μας υποσχέθηκαν για το θέμα των επισυνδέσεων (τι ξεφτίλα όρος!), ήταν τελικά καντηλάκι από το θαυματουργό εκκλησάκι του βορεινού Κολωνακίου… Το σκάνδαλο της Siemens πήγε και στρογγυλοκάθησε μαζί μ’ εκείνο της Novartis, των Panama Papers, της λίστας Λαγκάρντ και τόσα άλλα, στεφανωμένο στο κάδρο του εικονίσματος της ελληνικής «αδέκαστης» δικαιοσύνης…

Στις πολλές «επιτυχημένες» αστυνομίες που δημιουργούν οι φωστήρες της δημοκρατικής συνείδησης, έκαναν ένα ακόμα βήμα, αστυνομία ανέργων(!). Αυτή η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία ως μεγαλύτερος παραγωγός ένστολων πραιτωριανών στον κόσμο, με μότο της το «ό,τι σκέφτεται, δέρνεται»! Η μόνη αστυνομία που θα είχε έναν πραγματικό λόγο ύπαρξης, θα ήταν μια καλά οργανωμένη, εκπαιδευμένη και ανεξάρτητη λαϊκή αστυνομία που θα έλεγχε πολιτικούς και επιχειρηματίες: θα επιτελούσε τεράστιο έργο, και θα χρειαζόμασταν αρκετά νέα σωφρονιστικά ιδρύματα για να χωρέσουν όλους τους παρανομούντες.

Στο μεταξύ, το τέρας του νεοφιλελευθερισμού και η ντεμέκ αριστερά στρώνουν τον δρόμο στο φάντασμα του φασισμού και του πολέμου. Η αποτυχημένη και διεφθαρμένη μέχρι το μεδούλι κυβέρνησή μας και το γκεμπελικό συνεργείο που επιμελείται την παραπληροφόρησή μας στήνουν σκηνικό πολέμου με την ιδίου φυράματος τρισάθλια κυβέρνηση της γείτονος χώρας. Αν χρειαστεί, αν δηλαδή βολεύει εκλογικά, θα αμολήσουν τα ανθρώπινα κοπάδια για να πουλήσουν πατρίδα και εθνικοφροσύνη, μεγαλώνοντας τις ήδη μεγάλες μπίζνες τους, αποκομίζοντας με τους υποστηρικτές τους τα λάφυρα του πολέμου. Οι τσέπες δεν έχουν πατρίδες, κι όπου βλέπεις πολλές σημαίες κράτα μικρή πατρίδα.

Όλοι αυτοί κάνουν σωστά και έξυπνα τη δουλειά τους, δεν χωράει αμφιβολία γι’ αυτό. Ο δικός μας στόχος θα πρέπει να είναι το ξεχαρβάλωμα αυτού του καθεστώτος. Όπως έλεγε και ο Κομφούκιος: «Όταν είναι εμφανές ότι ο στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί, μην αλλάζεις στόχο, άλλαξε πορεία δράσης».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!