Ήμασταν όλοι εκεί!

Αναβλήθηκε για τις 6 Οκτώβρη 2015 η δίκη των 10 κατηγορούμενων στη Θεσσαλονίκη για τη συμμετοχή τους στην «Παρέλαση του λαού», πριν από τρία χρόνια, τότε που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι άλλοι επίσημοι επέλεξαν να «αποσυρθούν» άπραγοι από την παρέλαση του ιστορικού «Όχι». Στην πραγματικότητα η δίκη αυτή, για πολλούς, θεωρείται ότι έγινε. Γύρω στις 14.30 ο πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε γιατί η αίθουσα του δικαστηρίου είναι ασφυκτικά γεμάτη. Τον πληροφόρησαν ότι όλος ο κόσμος είναι για την υπόθεση της «παρέλασης του λαού» και εκείνος ζήτησε να μάθει πόσοι είναι οι κατηγορούμενοι και πόσοι οι μάρτυρες. Οι απαντήσεις κατέφθασαν βροχή από το ακροατήριο: «Και πού να δεις πόσοι είναι απ’ έξω» -«Δέκα χιλιάδες κατηγορούμενοι!» -«Όλοι κατηγορούμενοι είμαστε!» -«Ήμασταν όλοι εκεί!». Φωνή λαού…

 

Χρήμα και απεξάρτηση!

Αντιμέτωποι με κακουργηματική ποινική δίωξη βρίσκονται η πρώην πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένυ Μαλλιώρη, καθώς και ο πρώην γενικός διευθυντής του Οργανισμού Δημήτρης Πλατανιάς. Κατόπιν παραγγελίας της εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς κατηγορούνται για απιστία στην υπηρεσία, διότι το ποσό των 10.249.000 ευρώ που είχε διατεθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΟΚΑΝΑ για συγκεκριμένους σκοπούς και δράσεις, χρησιμοποιήθηκε τελικά μόνο για τη μισθοδοσία του προσωπικού του. Επιπλέον, μετά την κατάθεση στη Βουλή ερώτησης σχετικά με τη μη απόδοση των τακτικών επιχορηγήσεων από τον ΟΚΑΝΑ προς τα κέντρα πρόληψης των εξαρτήσεων, επιβεβαιώθηκε ότι παρόλο που ο ΟΚΑΝΑ είχε λάβει κατά το χρονικό διάστημα 2009-2013 περίπου 37.600.000 ευρώ, δεν είχε αποδώσει προς αυτά τα κέντρα πρόληψης ποσό της τάξης των 5,5 εκατ. ευρώ.

 

Υπουργείο Υγείας ή αναλγησίας;

Τον απάνθρωπο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τους πολίτες καταγγέλλει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, παρουσιάζοντας πρόσφατες περιπτώσεις ανασφάλιστων αλλά και ασφαλισμένων πολιτών που με διάφορους τρόπους το Εθνικό Σύστημα Υγείας τους αποκλείει. Μια ασφαλισμένη (!) καρκινοπαθής, που συμπεριλαμβανόταν στη λίστα για ακτινοθεραπεία του Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», ενημερώνεται ότι λόγω της εκκρεμούς πληρωμής των Ακτινολόγων θεραπευτών, το Ακτινολογικό Εργαστήριο δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των ασθενών και ουσιαστικά την πετάει εκτός ΕΣΥ, και ίσως εκτός… επιβίωσης. Ακόμη, πριν από λίγες μέρες, ένα βρέφος στην Κω έχασε τη ζωή του διότι δεν υπάρχει παιδίατρος στο νοσοκομείο του νησιού εδώ και τέσσερα χρόνια! Παράλληλα, τον τελευταίο μήνα το παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία» δεν διαθέτει τα πανάκριβα νοσοκομειακά φάρμακα για τα παιδιά που πάσχουν από σπάνια νοσήματα. Όλα, ενδεικτικά της κρίσιμης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω της… βίαιης υποχρηματοδότησής του.

 

Λουκέτο και στο «Αμ. Φλέμιγκ»;

Μπορεί το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ» να επελέγη ως νοσοκομείο αναφοράς για τη νοσηλεία περιστατικών που τυχόν θα προσβληθούν από τον ιό Έμπολα, αλλά όπως φαίνεται «δεν το… διάβασε αυτό» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και έδωσε εντολή να μπει λουκέτο στο εν λόγω νοσοκομείο! Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρης Βαρνάβας, «στην απευκταία περίπτωση που ευοδωθεί ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας, εκτός της νοσηλείας περιστατικών Έμπολα, θα ανακύψουν τεράστια προβλήματα και στην αντιμετώπιση περιστατικών στον Βόρειο άξονα της Αθήνας, αφού και το Νοσοκομείο “Αγ. Ανάργυροι” παρουσιάζει τεράστια κενά στελέχωσης μετά τους επικίνδυνους ακροβατισμούς της ηγεσίας του υπουργείου τον τελευταίο χρόνο».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!